dijous, 21 de desembre del 2023

LA MEVA CONFERÈNCIA A LA UNIVERSITAT OBERTA INTERAMERICA DE ROSARIO.


 


A la seu rosarina de la Universitat Oberta Interamericana (U.A.I.), i en el marc de les carreres de Ciència Política i Relacions Internacionals, vaig pronunciar el 6 de novembre, una conferència amb el títol "Els partits nacionalistes davant les eleccions 2024 per al Parlament europeu".

La meva exposició va despertar profund interès. La sala de la conferència es va quedar curta per la gran quantitat de públic assistent, dins del qual cal destacar la presència de: el Dr. Fabián A. Lavallén Ranea, director de sengles carreres universitàries ja especificades; Jorge A. Ripani, secretari del Centre d'Estudis d'Història Constitucional Argentina a la Facultat de Dret de la Universitat Nacional de Rosario; i Manolo Contini, delegat a Rosario de "LEGA nel Mondo" i nou director d'Intel·ligència Comercial a la secretaria de Comerç Exterior de la Província de Santa Fe, una de les províncies més riques d'Argentina.

La conferència va acabar amb un llarg torn de preguntes per part del professorat i de l'alumnat assistent.

 


 

Després de la conferència va tenir lloc un dinar en un típic restaurant rosarí on es va degustar el tradicional rostit argentí. Durant el mateix –al qual van assistir personal docent i càrrecs polítics– es va mantenir una intensa conversa sobre l'evolució històrica i la situació actual de la República Argentina, així com sobre la realitat geopolítica de Catalunya.

Després d'aquesta conferència, vaig reunir-me amb el Dr. Juan José Borrell, una de les autoritats més grans en geopolítica d'Argentina, vam parlar sobre la creació d'una col·lecció de llibres sobre aquesta temàtica -geopolítica mundial, europea i catalana.

En aquest sentit, també vaig tenir una interessant reunió a Buenos Aires amb el Dr. Pablo Anzaldi, expert en ciència i anàlisi política, amb qui també vaig tractar l'actualitat argentina i mundial.

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top