dijous, 1 de juliol del 2021

SEGON TORN DE LES ELECCIONS REGIONALS FRANCESES. JUNY 2021.

 La segona volta de les eleccions regionals franceses confirmen els resultats de la primera volta. LREM (La República en marxa) i RN (Ressemblement National -abans Front National) obtenen uns mals resultats que afebleixen la imatge dels seus respectius líders, Emmanuele Macron i Marine Le Pen, de cara a les eleccions presidencials del pròxim any. Per altra banda, els socialistes i la dreta clàssica aconsegueixen el govern de totes les regions i tots dos lluitaran per ser presents en la segona volta de les presidencials de 2022. De moment, Macron i Marine Le Pen continuen encapçalant les enquestes. Tots dos afirmen que les eleccions regionals a França no són un reflex de què passarà en les presidencials, cosa que encara està per veure.

Macron, que amb la seva LREM només va aconseguir el 7% dels vots, continua planejant una renovació governamental per a encarar l'última fase de la seva presidència.
Marine Le Pen s'enfronta a una situació interna que haurà de resoldre satisfactòriament si vol passar a la segona volta i optar a la presidència del país. Ella sap que si no ho aconsegueix, als seus cinquanta-tres anys, tindrà un futur polític compromès.

En la nostra anàlisi de la primera volta d'aquestes eleccions regionals assenyalàvem que l'única oportunitat del RN per a salvar el resultat era aconseguir l'elecció del seu candidat –el més votat en la primera volta- per a la presidència de la PACA (Provença-Alps marítims). No ha estat així. El candidat del RN, Thierry Mariani va aconseguir un 42,3% dels vots, mentre que el candidat de la dreta (amb el suport per la dreta, el centre, l'esquerra, els comunistes, els anarquistes, la premsa, la televisió ... i el que faci falta) va obtenir el 57,7% dels sufragis i la seva reelecció.

Els analistes coincideixen a assenyalar que el problema del RN és no haver mobilitzat al seu electorat. Al nostre judici, les causes d'aquesta abstenció han estat, principalment:

 -La insistència de Marine Le Pen a parlar durant tota la campanya d'un "islam compatible amb els valors de la República francesa". Aquesta frase "integracionista" ja està dita i repetida per l'esquerra, la dreta i el centre des de fa dècades. Si en un context de progressiva radicalització i enfrontament, el RN només repeteix el mateix que la resta, per a què aniran a votar-lo els seus electors? Perquè recordem que els electors del RN són precisament el que volen solucions realistes al problema de la islamització, no discursos "correctes" inoperant i infectius. –

 -Complementàriament, la negació de Marine Le Pen d'assumir el discurs del "gran reemplaçament" demogràfic, una situació cada cop més visible entre els francesos i molt especialment entre els votants del RN, que veuen clarament com aquesta substitució demogràfica es va convertint en una realitat notable en els seus barris i ciutats. Si el RN renuncia a enfrontar-se al problema que acabarà amb la idea de França que tenen els seus votants, per què anar a les urnes?

 -Marginalització dels candidats més "ferms", que –sempre- són la base de l'estructura local de qualsevol partit. Els més "ferms" són els més disposats a treballar localment sense res a canvi, és la militància desinteressada i abnegada la que assegura la implantació territorial –tan important en unes eleccions regionals- i és ben sabut quin tipus de militant és el que està disposat a aquest treball. Marginalitzar-los per les pressions dels "políticament correcte" té resultats fàcilment previsibles.

 En definitiva, Marine ha intentat buscar un electorat més "moderat" i no solament no ho ha aconseguit, sinó que ha desmobilitzat el seu. Aquest pròxim cap de setmana, 3 i 4 de juliol, el RN celebra el seu Congrés nacional a Perpinyà, el primer que se celebra amb la moral baixa i en regressió electoral.

Marine, que no ha fet cap autocrítica després de les regionals, s'ha limitat a dir "no canviarem la nostra línia", però aquesta afirmació no pot amagar les tensions internes que si no s'aconsegueixen tancar en aquest congrés, es traduiran en una progressiva feblesa interna, i això a només nou mesos de les eleccions presidencials.

ERB.

 

Principio del formulari

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top