dijous, 15 de juliol del 2021

ELECCIONS LEGISLATIVES BÚLGARES. JULIOL 2021.

 


Els resultats de les eleccions legislatives búlgares celebrades el mes d'abril passat van donar uns resultats tant repartir que va ser impossible forma govern tal com havíem anunciat. (1)

Aquest 11 de juliol, els búlgars tornaven a les urnes, per a votar novament la composició del seu parlament nacional. Si a l'abril el candidat Slavi Trifonov (ITN – Existeix tal poble) havia donat la sorpresa en aconseguir el segon lloc amb un 16,1%, ara s'ha convertit en el guanyador de les eleccions en pujar fins al 24,1%, deixant en segon lloc l'encara president en funcions i guanyador a l'abril, el conservador Boiko Borissov (GERB) que baixa del 33,7 al 23,5%. Trifonov és un cantant i famós presentador de televisió, anti-corrupció i negacionista de la COVID-19, que ha basat la seva campanya en l'atac a la corrupció estructural del governant partit conservador. Per això mateix cal descartar qualsevol possible coalició de govern entre el seu partit ITN i el conservador GERB. Una altra opció possible matemàticament, però inviable políticament seria la col·lació entre ITN i el Partit Socialista que va aconseguir el 15% a l'abril i ara es queda en el 13,4%. Tampoc és previsible que es concreti la tercera opció matemàticament possible, una coalició entre conservadors i socialistes. Els analistes ja assenyalen la possibilitat d'unes terceres eleccions.

En el camp nacionalista, la divisió de candidatures havia provocat la sortida del parlament de les formacions nacionalista que eren presents des de 2017. L'existència de quatre candidatures va fragmentar el vot i cap d'elles va arribar al 4% necessari per a entrar en el Parlament. La mateixa circumstància s'ha repetit al juliol. Les quatre candidatures patriòtiques han sumat un 8,41% de vots, però cap ha pogut franquejar la barrera del 4%.

-Patriotes búlgars (candidatura formada per: VMRO-Moviment Nacional Búlgar, Front Nacional, Front per la Salut de Bulgària i Volva): 3,16%.

-Renaixement: 2,97%

-Estiu búlgar: 1,81%

-Ataka: 0,47%

 

Esperem que si hi ha una tercera oportunitat, els nacionalistes sàpiguen trobar la fórmula per a ser presents en el Parlament de Sofia.

 

(1) https://www.enricravellobarber.eu/2021/04/eleccions-legistaltivas-bulgaria-abril.html#.YPCPhH7tbIU

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top