dissabte, 15 de maig del 2021

TRAFALGAR SQUARE ANUNCIA LA FI DEL RAMADÀ: SÍMBOL I SÍMPTOMA.


La columna de Nelson en la londinenca plaça de Trafalgar va ser el monument emblemàtic escollit pel batlle de la capital britànica Sadiq Khan, per posar un gran -i horrible- rètol lluminós anunciat la fi del Ramadà. Una columna que simbolitza el poder naval britànic i una plaça que va ser referència d'aquell Londres alegre dels anys 70 i 80, sinònim de llibertat i optimisme en el futur, ara utilizada per proclames musulmanes.

Sí, efectivament, Londres té alcalde musulmà, que segons totes les enquestes tornarà a guanyar folgadament les eleccions vinents municipals. A ningú que hagi visitat Londres en els darrers anys li pot estranyar això, sobretot qui s'ha detingut a mirar per la finestra en el trajecte que fan els autobusos que van des del centre londinenc a qualsevol dels aeroports propers; poden passar 20, 30 i fins a 40 minuts de trajecte on l'únic paisatge que es veu és el de basars, mesquites, burques, turbants, i barbuts.

Però cal advertir que Sadiq Khan, és membre del Partit Laborista, és a dir, en teoria és un musulmà laic, imaginin quan el batlle de Londres sigui un musulmà "religiós", i dic que l'hi imaginin, perquè és una cosa que veurem en un futur molt proper. ¿Motiu? Doble: l'impressionant creixement de la població musulmana a Londres i al seu torn el vertiginós augment del radicalisme entre els "fidels d'Al·là" de Londres, que molt aviat deixaran de votar partits "laics" com el Laborista per votar els seus propis partits islamistes; tan aviat com quan -dins de poques dècades siguin la majoria de la població- és una estratègia islàmica que es va certificant en els darreres anys arreu d'Europa.

 

Ara el comentari típic seria, Què diria l'almirall Nelson si aixequés el cap i veiés aquesta "profanació" de la seva columna? Doncs la veritat és que Nelson no aixecarà el cap, així que la pregunta correcta és si nosaltres -els europeus- la seguirem amagant com els estruços o serem capaços d'aixecar el cap, la dignitat i l'orgull i recuperar les nostres ciutats, les nostres nacions i la nostra Europa. That´s the question!

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top