dijous, 17 de desembre del 2020

NO A LA SOCIETAT MULTICULTURAL NEOLIBERAL. SÍ A LA COMUNIUTAT SOCIAL IDENTITÀRIA.

 



La immigració massiva, el multiculturalisme, la substitució demogràfica són la conseqüència del paradigma ideològic actual, de la superestructura ideològica -com diria Marx- que determina l'estructura social i econòmica. Aquest paradigma, que ara molts anomenen mundialisme o globalització, no és res més que el desenvolupament lògic dels principis de la ideologia liberal. Per guarir una malaltia, el primer que cal fer és un bon diagnòstic, observar els símptomes i determinar la causa. Nosaltres som clars: el liberalisme és la causa principal de tots els problemes agonals que pateixen avui les societats europees. Conseqüentment, és el gran enemic a destruir.


Per al liberalisme, l'home neix "ex novo". És a dir, que no forma part d'una comunitat, tradició o identitat, simplement és un individu que es mou pel seu interès individual i econòmic. D'alguna manera el liberalisme és la teoria de l'individualisme absolut, dins la qual aquest individu, sense arrels, passat ni memòria, i per tant igual i intercanviable amb la resta d'homes, s'associa amb altres per defensar els interessos propis que són aclaparadorament de naturalesa econòmica. Aquesta amalgama d'interessos particulars crea la societat, entesa essencialment com a mercat.
Concebut com un pacte de mínims, l'Estat és "un mal menor" que s'ha de reduir perquè sigui el mercat -el tòtem liberal- qui reguli les relacions entre els individus. 

En aquesta mateixa lògica liberal neix el concepte ambigu i líquid "d'integració", que en l'imaginari liberal es tradueix en la incorporació més o menys ordenada a la societat-mercat de nous individus com a mers productors / consumidors.

Nosaltres, els identitaris, estem a l'antítesi, tant pel que fa als seus principis com en la seva aplicació, del pensament liberal. Per a nosaltres, la societat no la crea un contracte mercantil (principi liberal) sinó una història, una herència i una tradició (principi identitari). La persona neix amb una herència i en un entorn determinat, és, des del primer moment part d'un conjunt i són aquests conjunts, els pobles, els que creen els Estats. Per als identitaris, el "nosaltres" precedeix i condiciona el "jo", mentre que el "jo" deslligat del "nosaltres", és la base de la ideologia liberal, uniformista i mundialista. 

Per això assenyalem el concepte d'integració com una fal·làcia. Les cultures, que no sorgeixen de forma espontània, són l'expressió mental i formal d'un poble. Si aquest poble desapareix, aquesta cultura també desapareixerà. No s'ha de confondre "integració" amb "imitació" (de les formes exteriors i l'accés al mercat laboral) -que és l'afirmació liberal-. Una cultura és una cosa molt superior. molt més amplia i complexa.

A la Grècia clàssica, bressol de la demo-cràcia (el poder del poble), el "demos" anava lligat-legitimat amb l'etnos. Res a veure amb un agregat d'individus que es relacionen entre ells per interès econòmic-mercantil. És l'hora de recuperar el sentit real de la democràcia.

Entesa la societat com una comunitat que comparteix profunds llaços històrics-culturals, ens situem en els antípodes del liberalisme i la seva idea de reduir l'Estat a mínim. L'Estat és l'instrument polític d'aquesta comunitat històrica-identitària i per tant ha de vetllar per la protecció de tots els seus membres i no deixar-la a l'injust arbitri del "mercat". 

Per tant defensem un sector públic digne i fort que asseguri la sanitat, els drets socials i l'educació a tots els membres de la nostra comunitat nacional i popular. Ser identitari inclou necessàriament un fort element social, el contrari és, diguem-ho clarament, traïció al mateix poble com a comunitat orgànica.

Així doncs assenyalem al liberalisme com l'enemic absolut, a les seves obres i als seus líders, que no poden ser mai referència d'algú que s'identifiqui amb els nostres postulats, i com a exemple assenyalem a la nefasta Margaret Thatcher i les seves polítiques neoliberals de privatitzacions del sector públic; recuperem la cita de Géraldine Vaugan, doctora en Història i en Civilització britànica, qui en el context del referèndum sobre la independència d'Escòcia el 2014 va dir: "la ideologia thatcheriana ha tallat els valors escocesos profundament ancorats en la idea de comunitat. L'exaltació de l'individualisme no és compresa ni acceptada. La política neoliberal de Thatcher ha polvoritzat a l'Estat, i això s'ha sentit com un atac a la idea de comunitat. Una fossa ideològica i moral es va obrir amb els escocesos arran d'això".
Contra tot liberalisme, individualisme i mercantilisme. Lluitem per un "nivell de vida" digne en l'àmbit socioeconòmic i una "forma de vida" nostra en el comunitari i nacional
.

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top