diumenge, 31 de maig del 2020

TRENCAR L'ESCLAVITUD DEL DEUTE.



El principal problema econòmic de tot Europa és el deute. L'endeutament massiu dels països europeus és la conseqüència directa de la desindustrialització iniciada als anys 70-80, pròpia del paradigma de la mundialització, sostingut sense fissures per la seva classe dirigent. 

La desindustrialització, és a dir, el trasllat de la producció des d'Europa a països afro-asiàtics, significa la transferència de riqueses dels països europeus cap a altres. Conseqüència automàtica d'aquesta transferència de riqueses és l'empobriment d'Europa. Perquè aquest empobriment -que és la prova del fracàs de la globalització- no afecti el nivell de vida dels ciutadans, l'estat recorre constantment a l'augment del deute públic, amb el qual es paguen els serveis socials i la despesa pública. És a dir: deslocalització, desindustrialització, caiguda de la producció i per tant caiguda d'ingressos i incapacitat de fer front a les despeses públiques. Aquesta incapacitat es "soluciona" amb l'augment del deute, i llavors, s'han de destinar partides econòmiques desviades de les despeses socials per fer front al pagament de l'interès del deute que arriba a ser impagable. La conseqüència és que els països europeus esdevenen esclaus de la banca internacional. Si Europa vol minimitzar el col·lapse econòmic que s'acosta, només té una opció: recuperar la seva producció, revertir la deslocalització i protegir la producció amb polítiques aranzelàries, sortint del cicle sense sortida de la globalització mundialista que només beneficia la banca internacional. 
 
Així doncs, el gran problema d'Europa -i el món actual- és l'esclavitud i la servitud del deute. Els polítics del sistema no ho denuncien, perquè els seus partits, els seus governs i molts cops ells mateixos, estan en deute amb la banca. 

Aquest és el mecanisme que cal trencar per ser realment lliures.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top