dijous, 14 de maig del 2020

CARTELLS QUE MEREIXEN SER CREMATS.


Aberrant i fastigós, però previsible en aquest camí cap a la destrucció de la Memòria col·lectiva com a poble. Ens referim a l'últim cartell per anunciar les festes de "Moros i Cristians" que va fer Ajuntament de Xixona, encara que estem segur que tan ells o qualsevol altre Ajuntament de la zona, pot empitjorar-ho encara més els anys vinents. I diem que era previsible, perquè encara que aquest cartell sigui obra d'un ajuntament governat pel PSOE, ja fa més d'una dècada, quan la Generalitat valenciana estava a les mans del PP, que es va començar a parlar de canviar l'esperit de les festes de Moros i Cristians, substituint el triomf cristià-català per una "abraçada" entre els dos bàndols "sense vencedors ni vençuts".

Les festes de "moros i cristians" són especialment molestes per a tot l'espectre políticament correcte. Recordem que tenen el seu origen en la localitat d'Alcoi i rememoren la victòria de les tropes catalanes i aragoneses sobre els musulmans i la seva expulsió del territori que va passar a ser repoblat majoritàriament per colons catalans cristians.

En el cas d'Alcoi diu la llegenda que Sant Jordi va aparèixer a la batalla decisiva per ajudar al bàndol cristià, per això és el patró de la ciutat. Des d'aquesta ciutat la festa s'ha estès per tota la província d'Alacant, on la figura de Sant Jordi és molt present.
En el cartell al qual ens referim el cop subliminal és doble: S'intenta esborrar la memòria i la identitat catalana de País Valencià, la conseqüència de la victòria bèl·lica i la repoblació territorial, una gesta guerrera europea que no agrada en aquests temps de "multiculturalitat" i "integració".

S'identifica al català-cristià-europeu com submís (femení) en mans del musulmà-conqueridor-dominant (masculí), el que psicològicament ens il·lustra clarament de la malaltissa salut mental de la nostra classe política. 

Cartells com aquests mereixen ser cremats en el foc de la Memòria i de la Consciència del que som. 

Enric Ravello Barber



Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top