diumenge, 26 d’abril del 2020

LA GLOBALITZACIÓ MATA.


La globalització mata i ho estem veient i patint aquests dies.
Denunciar la globalització no és simplement una posició política o teòrica, és molt més, és defensar la nostra salut i les nostres vides.
Parlem del coronavirus, però no parlem només del seu naixement a la Xina i expansió arreu del món, molt especialment a Europa, cosa que difícilment es podria haver evitat, recordem l'expansió de la Pesta negra al segle XIV, el món està interconnectat i això és inevitable, Parlem de la nefasta reacció mèdica precisament per manca de material sanitari i farmacològic que s'ha deixat de fabricar a Europa, per deslocalitzar -en un percentatge molt elevat- precisament a la Xina i això sí que globalització i sí que és evitable i ha de ser urgentment revertit.

Fa 30 anys, Europa fabricava el 80% dels medicaments, avui només el 20%.

L'efecte nefast de la deslocalització i la desindustrialització, pròpia de la globalització.

Haver mantingut la indústria farmacèutica a Europa hagués evitat haver d'importar medicaments de dubtosa qualitat de la Xina, que en alguns casos han arribat ...plens de paneroles com va passar amb el material rebut per un hospital d'Alacant.

Haver mantingut la indústria farmacèutica hagués evitat haver de comprar mascaretes a la Xina, milions de màscares que a més han resultat ser defectuoses, i ha obligat a tornar a importar milions més ... que a la seva tornada han tornat a ser defectuoses, com ho són els tests importats a través d'intermediaris desconegut i poc fiables, als quals és impossible ni tan sols reclamar perquè són il·localitzables i perquè no hi ha legislació que cobreixi aquestes estafes internacionals.

Tot hauria estat molt més fàcil, ràpid i fiable d'haver tingut un teixit productiu europeu, de fàcil accés, d'alta qualitat i de facilitat de compra i distribució.

Ara estem veient que la globalització i les seves polítiques de deslocalització són criminals, ara veiem que el que venim proposant, la creació de mercats autocentrats i autosuficients és no només lògic i just, sinó també garantia per enfrontar les pitjors situacions amb garanties de poder protegir la salut i la vida dels nostres.

És el moment d'aprendre aquesta vital lliçó.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top