dilluns, 29 de maig del 2017

DONALD TRUMP PERDUT AL DESERT.

Vam ser els primers a assenyalar positivament les posicions del llavors candidats Donald Trump sobre política exterior i sobre el seu enfrontament a l'islamisme i al terrorisme internacional generat per les monarquies wahhabites. Ara som  els primers també a assenyalar que la política que està desenvolupant Trump és just l'oposada a la promesa durant la seva campanya electoral. Com a exemple la seva recent visita a Aràbia Saudita.

Hem de recordeu que durant la campanya Trump va acusar Aràbia Saudita de ser la culpable dels atemptats de l'11-S i va afirmar que els faria pagar per això; va deixar clar que en la seva opinió Aràbia Saudita era el finançador principal del terrorisme salafista, i de propagar l'islamisme més radical per tot el món.

La setmana passada, vam veure al mateix polític que va realitzar aquestes afirmacions fa pocs mesos, ballant amb les autoritats saudites una dansa tribal àrab, amb la bandera d'Aràbia Saudita de fons, en la qual apareix en lletres blanques sobre fons verd, la frase: " no hi ha més déu que Al·là i Mahoma és el seu profeta ", i signant un contracte de 110.000 milions de dòlars de vendes d'armes a la tirania wahhabita. A més Trump va oblidar totes les acusacions de terrorisme cap a l'Aràbia Saudita per adoptar la posició geopolítica de les petro-monarquies integristes del Golf, assenyalant com a agent terrorista a l'Iran, enemic dels saudites que res té a veure amb l'anomenat terrorisme gihadista. Un canvi de posició de Trump que fa pensar o, si manca de convicció real o si és l´esquizofrènica capacitat de canviar d'opinió en qüestions internacionals, el que el converteix en un líder mundial poc fiable.

Per cert als pocs dies de la vista de Trump a l'Aràbia Saudita, un wahhabita volava per l'aire a 22 nens i adolescents a Manchester. Era un "refugiat" fugit del règim de Gaddafi al qual els Estats Units van decidir enderrocar provocant el caos al país avui regit per islamistes, de la mateixa ideologia que l'assassí de Manchester.
Tema a part, i del que s'ha donat molta informació en els mitjans, com si fos el realment important, ha estat la presencia de Melania Trump sense vel durant la seva visita a Riad, és una demostració més de la poca dignitat i la misèria moral de les autoritats saudites, disposades a lapidar dones per qualsevol motiu, però callats com cucs quan una dona poderosa es burla a la seva cara dels seus principis religiosos. Aquesta és la seva misèria moral

Ara ja ho sabem els Estats Units de Trump no són ni seran un aliat contra l'integrisme wahhabita, més aviat el contrari. Com sempre només una política seriosa, per part d'una Europa potent política i militarment podria fer front a aquesta amenaça global per a tots els europeus. Però ningú sembla disposat a entendre-ho ni a aplicar-ho.


Enric Ravello Barber.


Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top