diumenge, 1 d’abril del 2012

EL VÈNETO, LA LEGA NORD I LA DEFENSA DE LES IDENTITATS D'EUROPA.

En una de les seues primeres decisions en el terrè cultura, el govern de Mario Monti va decidir no reconèixer el Vèneto entre els idiomes existents a Itàlia, ni tan sols dins de la categoria de dialectes. La lògica mundialista i anti identitària de Monti i els seus tecno-financers menyspreen tot el que sona a personalitat col·lectiva, lingüística o cultural. El mundialisme, que representa Monti, i el identitarisme, que representem nosaltres, són dos principis ideològics antagònics i en insalvable i permanent contradicció.
Amb aquesta negativa, Monti ha pretès ignorar la realitat cultural del Vèneto, en la llarga història del qual resumeix –en part– la història de la formació europea. La llegenda atribueix la fundació de Venècia als descendents d'Enees, fugits després de les guerres troyanes, el que en l'Antiguitat era un element de prestigi. L'Arqueologia ens parla d'un poblament molt antic, i ens parla dels vénetos, un poble indoeuropeu emparentat amb els iliris, que donaria nom a la regió. Venècia s'integraria molt ràpid integrada en República de Roma com a ciutat de ple dret. L'Edat Mitjana va veure la zona escalabornades pels hunos i defensades pels godos i llatins, comptant amb algun assentament eslau durant els inicis de l'Edat Mitjana.
Al segle VIII Venècia es constitueix com a República independent, una República que durarà 1.000 anys, sent la més longeva de la història europea. “La Sereníssima” –així es va cridar– es va regir per un règim de dos magistrats electes –els anomenats dogos– que recordaven als dos cònsols epónims (és a dir que donaven nom a l'any) de la República de Roma, sent un sistema orgànic i democràtic, molt lluny de qualsevol tipus de despotisme. Pels dogos estava reservat l'ús de la góndola real, la Bucinfero, símbol de poder i prestigi d'una República d'inspiració gibelina. Venecià va ser Marco Polo, els viatges del qual tant van influir en l'Europa Medieval. I venecià va ser l'estendard de Sant Marcos –triat com a bandera per la Sereníssima– en el peu de la qual apareix l'Evangeli de Sant Marcos o una Espasa desembeinada, segons Venècia actués per mitjà de la diplomàcia o per mitjà de les armes. León de Sant Marc sota el qual milers de venecians van lluitar i van vèncer –al costat d'espanyols i austríacs– en la Batalla de Lepanto.

El Vèneto va entrar a Itàlia mitjançant un referèndum sobre la legalitat i resultat del qual existeixen més que dubtes. Ja unificació d'Itàlia, es va realitzar segons criteris jacobins, amb el que el Véneto –igual que altres identitats de la península itàlica– no va comptar amb el reconeixement del nou Estat italià.
Cal assenyalar que el no reconeixement del véneto com a idioma, té també alguna cosa que veure amb la poca capacitat de mobilització del moviment identitari a la regió. Alguna cosa que sembla contradictori però que és real, és el fet que la Lega Nord (en la seua versió local de Lliga Veneta) siga la força més votada amb un 35%, i estiga presidida per el “leghista” Lucca Zaia, amb la baixa capacitat reivindicativa a nivell popular, alguna cosa que ens comentaven els propis dirigents regionals de la Lega Nord.

Enric Ravello




EL VÉNETO, LA LEGA NORD Y LA DEFENSA DE LAS IDENTIDADES DE EUROPA
En una de sus primeras decisiones en el terreno cultura, el gobierno de Mario Monti ha decidido no reconocer el Véneto entre los idiomas existentes en Italia, ni siquiera dentro de la categoría de dialectos. La lógica mundialista y anti identitaria de Monti y sus tecno-financieros desprecia todo lo que suene a personalidad colectiva, lingüística o cultural. El mundialismo, que representa Monti, y el identitarismo, que representemos nosotros, son dos principios ideológicos antagónicos y en insalvable y permanente contradicción.
Con esta negativa, Monti ha pretendido ignorar la realidad cultural del Véneto, en cuya larga historia resume –en parte– la historia de la formación europea. La leyenda atribuye la fundación de Venecia a los descendientes de Eneas, huidos tras las guerras troyanas, algo que en la Antigüedad era un elemento de prestigio. La Arqueología nos habla de un poblamiento muy antiguo, y nos habla de los vénetos, un pueblo indoeuropeo emparentado con los ilirios, que daría nombre a la región. Venecia se integraría muy pronto integrada en República de Roma como ciudad de pleno derecho. La Edad Media vio la zona desbastadas por los hunos y defendida por godos y latinos, contando con algún asentamiento eslavo durante los inicios del Medioevo.
En el siglo VIII Venecia se constituye como República independiente, una República que durará 1.000 años, siendo la más longeva de la historia europea. “La Serenísima” –así se llamó– se rigió por un régimen de dos magistrados electos –los llamados dogos– que recordaban a los dos cónsules epónimos (es decir que daban nombre al año) de la República de Roma, siendo un sistema orgánico y democrático, muy lejos de cualquier tipo de despotismo. Para los dogos estaba reservado el uso de la góndola real, la Bucinfero, símbolo de poder y prestigio de una República de inspiración gibelina. Veneciano fue Marco Polo, cuyos viajes tanto influyeron en la Europa Medieval. Y veneciano fue el estandarte de San Marcos –elegido como bandera por la Serenísima– en cuyo pie aparece el Evangelio de San Marcos o una Espada desenvainada, según Venecia actuase por medio de la diplomacia o por medio de las armas. León de San Marcos bajo el cual miles de venecianos lucharon y vencieron –junto a españoles y austriacos– en la Batalla de Lepanto.
El Véneto entró en Italia mediante un referéndum sobre cuya legalidad y resultado existen más que dudas. La unificación de Italia, se realizó según criterios jacobinos, con lo que el Véneto –al igual que otras identidades de la península itálica– no contó con el reconocimiento del nuevo Estado italiano.
Hay que señalar que el no reconocimiento del véneto como idioma, tiene también algo que ver con la poca capacidad de movilización del movimiento identitario en la región. Algo que parece contradictorio pero que es real, es el hecho de que la Lega Nord (en ser versión local de Liga Veneta) sea la fuerza más votada con un 35%, y esté presidida por el “leghista” Luca Zaia, con la baja capacidad reivindicativa a nivel popular, algo que nos comentaban los propios dirigentes regionales de la Lega Nord.

Enric Ravello
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top