Fundada per celtes ínsubres i romanitzada amb el nom de Ticinium, Pavia va ser dominada pels ostrogots després de la caiguda de l'Imperi.
El poble germànic que va aconseguir el control d'aquesta zona després de derrotar els ostrogots; els longobards, la van convertir a la capital del seu regne (568-774) fins a la caiguda en mans de Carlemany.
Els longobards era un poble germànic d'origen escandonau que es va enfrontar als Bizantinos, instal·lats a Ràvena pel control del nord de la península itàlica.
El seu etnònim origi
nal germànic era el de Winnler, que es tradueix com “els gossos furiosos” o “els victoriosos”. En un episodi mític Godan (nom pel qual els Winnler donaven a Wotan-Odín) pregunta e Frea (versió pròpia de Freya) – referint-se als Winnler- Qui són aquells de la brava llarga? Frea el convida a donar-los aquest nom “barba llarga: longobards) i concedir-los la victòria en una batalla contra els seus veïns els vàndals. Des de llavors la barba llarga es converteixo per als ara ja longobards en un signe de poder i protecció divina. Encara després de la seva irrupció a la península itàlica com a conqueridors, els longobards mantindran molts símbols i ritus que els relacionen amb la seva Escandinàvia original: assenyalem entre altres la presència de representacions solars i serps en la seva simbologia, el sacrifici del cavall i el culte al gos com a animal totèmic. També hi ha una referència a l'existència de cultes iniciàtics per a l'elit de la casta guerrera que serien idèntics als dels coneguts berserkers víkings, els seus cosins germans.
La ciutat també ha passat a la història per la famosa batalla ocorreguda el 24 de febrer de 1525 en què les tropes hispano-germanes a la mà de Carles V van derrotar el rei francès Francisco I. Francesc I. El Ducat de Milà havia estat envaït per els francesos –aprofitant la debilitat de la casa dels Sforza- per construir un estat tap entre els dos dominis en mans de la casa Habsburg: la Monarquia hispànica i el Sacre Imperi romà-germànic.
Després de la victòria de Carles I el Ducat de Milà passarà al seu fill Felip II ia tots els seus successors de la casa Àustria hispànica. El 1707 quan la corona hispànica passa a mans dels Borbons, els Habsburg es quedaran amb el control del Ducat, que passarà a mans de per la seva branca austríaca.
Pavia té la segona universitat dreta més antiga d'Itàlia –després de la de Bolonya-. I la seva catedral és la tercera cúpula més gran després de les de Florència i El Vaticà.
0 commentaires