dissabte, 13 de novembre del 2021

A LA FRONTERA DE POLÒNIA.

 

A LA FRONTERA DE POLÒNIA.

Polònia està defensant la seva frontera, que és la frontera de la UE, d'una onada de milers d'immigrants il·legals que pretenen assaltar-la per la força.
Varsòvia ha desplegat el seu exèrcit per a evitar l'entrada dels que pretenen instal·lar-se en el nostre continent. Fem costat absolutament al govern i a l'exèrcit polonès que ha d'actuar amb tota la força necessària per a parar i revertir aquesta intolerable allau invasora.

No hi ha cap consideració "humanitària" que serveixi com a pretext per a oposar-se a la contundent actuació polonesa. Si els immigrants tenen fred i passen necessitats, la solució és obrir ponts aeris idèntics als que s'han fet servir per portar-llos a la frontera amb Polònia, però en direcció inversa per a retornar-los a la seva casa.

Dit això, fem alguns comentaris sobre el rerefons de la situació.


L'ombra de Washington en la crisi.

Després dels atemptats de l'11 de setembre, els anomenats "neo-cons" van imposar la seva estratègia en l'Administració dels EUA. En el seu irracional messianisme va portar als EUA de declarar una "guerra general al Mal", un "Mal" que ells s'atorgaven el dret de determinar quins països el componen.


En aquesta delirant dinàmica EUA envaeix l'Iraq –un país laic i de contenció a l'islamisme- en 2003. Els EUA va prometre als kurds, sotmesos a l'Iraq, un Estat propi si donaven suport a la seva invasió. Cal recordar que llavors Polònia, governada per l'Aliança Democràtica de l'Esquerra, va donar suport a la invasió estatunidenca de l'Iraq.
Els Estats Units no va complir amb la seva promesa als kurds i quan va retirar a les seves tropes de l'Iraq, va deixar desprotegits als seus antics col·laboradors, com ha fet recentment a l'Afganistan. La immensa majoria dels refugiats que estan intentant assaltar la frontera de Polònia, són precisament kurds.

Des del seu retorn a la política internacional, és a dir des de la caiguda del Teló d'Acer, Polònia ha anat definint la seva posició geopolítica com una clara aliança amb els EUA. Va ser el primer país en el qual es va desplegar l'escut antimíssils contra Rússia. Més recentment Varsòvia va donar suport a la "revolució taronja" i l'intent d'enderrocar a Lukaixenko, darrere del qual estava la diplomàcia nord-americana. Les "revolucions de colors", ideades per la intel·ligència EUA i sovint finançades per Soros, han tingut com a objectiu principal eliminar el control de Moscou sobre l'espai exsoviètic que encara controlava: els exemples de Geòrgia i Ucraïna són clars. El següent intent era Bielorússia, encara que aquest cop els ha fallat.

 

Les reaccions de Lukaixenko i el Kremlin.

Turquia, sempre disposada a crear inestabilitat a la UE i més especialment a Alemanya, que és el destí final de tots aquests refugiats. Ha estat noliejant vols, fonamentalment de kurds, a 1.500 € euros el bitllet i el visat de sortida –no es tracta precisament de pobres-. Aquests visats amb destinació a Bielorússia que eren generosament expedits per les seves ambaixades. La complicitat de Minsk la crisi és inqüestionable. La venjança de Lukaixenko contra Polònia, i eventualment contra Lituània i Letònia, països amb els quals Bielorússia també té frontera i ànsies de venjança, és d'una enorme malaptesa estratègica. Minsk va anunciar que com a respostes a les dures sancions econòmiques europees per la violació de drets humans a Bielorússia, és a dir en venjança per no haver aconseguit el triomf de la "revolució de color", ompliria als països de la UE de "droga i immigrants". Una reacció absurda i condemnable, típica d'un autòcrata nostàlgic de la Unió Soviètica.

"Occident amb les seves guerres injustificades és el responsable del flux de refugiats" va declarar Vladímir Putin per a referir-se a la situació actual. No li falta raó al president rus, però amb tot i això el seguidisme de la inacceptable postura de Minsk de fer xantatge a Europa amb onades de refugiats il·legals, allunya a Putin del seu paper de gran estadista, genera desconfiances a Europa occidental cap a la seva visió continent, i per descomptat dificulta el seu projecte d'una "Europa unida de Lisboa a Vladivostok", al qual es va referir recentment com el seu principal objectiu geopolític. En definitiva, aquesta tensió entre Polònia/UE-Bielorússia/Rússia suposa una victòria política i propagandista per a les posicions atlantistes a l'Europa oriental i en l'espai Intermarium. Indret clau on s'està jugant la guerra geopolítica de major transcendència per al futur d'Europa.

Privada d'influència a Geòrgia i de "de facto" amb una Ucraïna aliada de l'OTAN, Moscou no pot permetre's perdre Bielorússia, l'últim estat exsoviètic europeu sota la seva òrbita. Bielorússia és un estat-tap típic que fa servir una gran potència (Rússia) per a esmorteir els conflictes i tenir una primera línia des de la qual actuar –diplomàticament i militarment- sense involucrar el propi territori. En aquest cas és una arma de doble tall, en ser Bielorússia l'últim estat-tap que li queda al Kremlin a Europa també està obligat a seguir i donar suport a qualsevol aventura –per arriscada i absurda que sigui- de Minsk.

L'escalada de tensió, el desplegament de l'exèrcit polonès a la frontera, amb la mateixa resposta de les forces bielorusses, ha motivat que Rússia hagi enviat ja a unitats d'elit de paracaigudistes i helicòpters amb armes nuclears en suport a Minsk. No és en absolut una bona notícia per al conjunt dels europeus.

És necessari veure l'evolució dels esdeveniments i observar qui assumeix el lideratge de la solució i demostra ser un polític amb visió continental.
En aquest sentit Putin ha fet un primer pas proposant una reunió entre els governs alemanys i bielorús.

 

La impotent hipocresia de la UE

D'amenaçar amb la seva expulsió a lloar la seva labor com a garant de la defensa de la UE i acceptar finançar un mur contra la immigració en el seu territori. Així de volàtils i hipòcrites són els líders de la UE. Polònia és ara un exemple. No obstant això Salvini, qui primer va advertir i va actuar en coherència sobre el perill migratori, va ser políticament atacat i és encara judicialment perseguit.

D'atacar a Trump per aixecar un Mur contra la immigració -que havia començat el lloat Obama- els ridículs dirigents de la UE han passat a proposar el mateix, construir un Mur idèntic. Decadent, inútil, prescindible, temorosa, nul·la, i incapaç d'actuar en el món del segle XXI, es demostra novament l'absència de qualsevol lideratge a l'Europa occidental.


En alguns llocs es poden llegir afirmacions del tipus "que la UE tingui mà dura amb Bielorússia". La resposta ha de ser clara: la UE no té mà dura, ni gas, ni capacitat nuclear per a respondre a Rússia. Sempre hem advocat per la sinergia entre Europa i Rússia per a crear aquest bloc de Lisboa a Vladivostok. Aquesta crisi demostra més que mai la seva necessitat.

Conceptualment, només assumint una lògica de civilització europea, polonesos i bielorussos, els pobles europeus seran capaços d'assegurar el seu futur i impedir qualsevol mena de manipulació que ens fractura i ens afebleix.

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top