diumenge, 29 d’agost del 2021

VÍDEO DEL CORONEL BAÑOS SOBRE LA SITUACIÓ A L'AFGANISTAN.

 Pedro Baños, és un personatge cada vegada més conegut per al gran públic. Coronel d'infanteria de l'Exèrcit espanyol, és una de les persones que més coneix la realitat geopolítica global a Espanya, habitual de tertúlies i programa televisius, també dirigeix un Centre d'Estudis Geopolítics i Estratègics (CEDEGYS), on he realitzat el curs director de l'Institut en el qual he realitzat el curs “Rússia: caiguda, recuperació i confrontació geopolítica” impartit per un gran especialista en la matèria com és Fernando Moragón.

En aquest vídeo fa una presentació de la realitat afganesa, en la qual exposa la realitat amb un profund coneixement conjugat amb un llenguatge fàcil i didàctic. Recomano la seva visió, encara que vull afegir alguns comentaris propis.


https://www.youtube.com/watch?v=qdjhlr6qm_c

No és cert que l'Afganistan sota el control talibà vagi a ser un centre logístic per als terroristes que atempten a Europa occidental. Podria ser-ho per a islamistes que actuïn a Uzbekistan o Xinxiang (la província musulmana xinesa) encara que Rússia i la Xina no ho permetran, com ja vam dir en un article anterior (1) Com, el propi coronel Baños diu més endavant els talibans no volen actuar a Europa occidental. Aquí qui atenta és Al-Qaeda, que té males relacions amb els talibans i l´ISIS, enemic mortal dels talibans, que precisament són els que han atemptat en l'aeroport de Kabul.

D'altra banda Baños diu que Occident pot actuar condicionant les ajudes econòmiques a l'Afganistan a canvi que els talibans reconeguin els drets de les dones. Això és molt poc factible que succeeixi, en realitat l'ajuda econòmica que esmenta el coronel Baños vindrà de la Xina, que ja ha aconseguit un principi d'acord amb els talibans en aquest sentit. la Xina ajudarà econòmicament, crearà infraestructures i xarxes de comunicació a l'Afganistan, en el context de la seva gran aposta geo-estratègica “La Nova Ruta de la Seda”, a canvi del dret a l'accés i explotació de les matèries primeres de l'Afganistan, especialment el liti. Cal tenir clar que la Xina és el gran vencedor d'aquest canvi de paradigma a l'Afganistan i a la Xina els drets de les dones afganeses, li importen entre zero i res.

 (1) https://www.enricravellobarber.eu/2021/08/els-eua-es-retira-de-lafganistan-nous.html#.YSteyc_tbIU

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top