divendres, 11 d’agost del 2017

HEZBOLLAH ISIS, PRECISIONS NECESSÀRIES.



El passat 30 de juliol, la periodista de la secció internacional del diari EL PAÍS, Natalia Sancha escrivia un interessant article titulat "Hezbollah li aplica la lliçó siriana a Al-Qaida", i és sobretot interessant no tant pel que explica -que ho és- sinó per les aliances estratègiques que s'evidencia de la lectura del mateix.

Sancha ens explica com el milícia xiïta Hezbollah ha expulsat de la zona fronterera entre el Líban i Síria a Nursa, la branca local de l'organització integrista wahhabita Al Quaeda, i ha estat precisament ells i no l'exèrcit libanès, que cada vegada té un paper més secundari davant la imparable ascensió de Hezbollah i la seva capacitat de guerra, avui la primera força armada de facto al Líban.

Els comandaments de Hezbollah diuen que estan disposats a col·laborar amb l'exèrcit libanès en la lluita contra l'integrisme, alhora que recorden que ha estat la milícia xiïta la qual ha tingut major nombre de baixes contra l’ISIS i la que militarment ha estat més activa en la seva expulsió de sòl sirià, de fet un milicià declara: "Si no ens haguessin frenat els polítics en cinc dies hauríem acabat amb l’ISIS".
Hezbollah a primera línia, amb el suport de l'exèrcit sirià i el libanès és sens dubte el cos militar més efectiu contra l'expansió de l'islamisme a la zona. Precisament l'exèrcit israelià atacava fa pocs dies a l'exèrcit libanès a la Vall de la Beca, mentre que els seus enfrontaments amb Hezbol·là són constants.

La conclusió és que les suposades aliances que fan alguns mitjans i alguns "identitaris" a Europa occidental, són absolutament fal·lacies: Israel no és cap "aliat" contra l´islamisme radical: Hezbollah, l'Iran i Al-Assad amb el suport de Rússia- són els que combaten l'islamisme de l'ISIS i d'Al-Qaida finançat per Aràbia Saudita, aliat dels Estats Units, i és en aquest eix en el qual se situa l'Estat d'Israel , al qual alguns gairebé de forma còmica, consideren un enemic de l'islamisme-wahhabita.

Enric Ravello.



Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top