dimarts, 27 de setembre del 2016

AfD: EL PARTIT DELS TRABALLADRS ALEMANYS.




Frauke Prety ha declarat: som nosaltres més que l'SPD. I així ho confirmen les dades de les últimes eleccions tant en Meclemburgo-Pomerània com a Berlín; "Nosaltres som el" Arbeiterpartei". En què AfD va aconseguir el 33% dels vots treballadors a Mecklenburg-Pomerània i el 14% dels obrers i 22% dels aturats a Berlín.
Prety També ha acusat la resta de partit de pretendre ser "el partit del poble", ignorant i legislant a esquenes del mateix, però sense el poble, mentre que reclama per AfD la qualificació de "Volkspartei".
El cas alemany no fa més que confirmar la tendència sociològica que es manifesta a tot Europa. Les masses treballadores autòctones, no es regeixen pel que els marxistes denominaven "consciència de classe" sinó per la "consciència nacional". Elles són les primeres afectades per la globalització i la mundialització -projectes d'arrel liberal i de praxi troskista- i les primeres a donar suport, solucions polítiques de caràcter nacionalista i social.

Després d'aquests dos èxits electorals, una nova enquesta dóna a AfD el 16% en les eleccions generals alemanyes, és a dir per primera vegada des de 1945, un partit nacionalista alemany entraria al Bundestag i ho faria com a tercer partit polític del país a tan sols dos anys que Frauke Prety arribés a la presidència de AfD i convertís al partit en el que actualment és. AfD ha aconseguit no només ser el primer partit obrer en diversos lands alemanys, sinó que ha conjugat això amb ser un partit interclassista, al qual donen el seu suport amplis sectors de totes les classes socials.

El nou rumb i els èxits electorals de AFD, ha despertat la histèria de sempre -aquesta vegada més al tractar-se d'Alemanya-, acusant AfD de ... nazi (sí, aquest és el seu grau d'originalitat). En aquesta cas el millor ha estat la reacció de Frauke Petry que ha insistit que el partit ha d'usar com a propis termes com "Völkisch", tan lligat al passat nacionalsocialista. Sembla que Petry no s'espanta amb ximpleries, la seva resposta més clara no pot ser: "AfD fa servir el terme Völkisch. Ho feia servir freqüentment Adolf Hilter? ¿I quin problema hi ha?
http://www.eluniversal.com.mx/articulo/mundo/2016/09/12/propone-ultraderecha-alemana-volver-usar-terminos-nazis

Avanço que AfD no només ve a canviar el panorama polític alemany, sinó també l'europeu. El nou "nucli" austro-alemany FPÖ-AfD és el nucli sobre el qual els nacionalistes i identitaris europeus hem de treballar per construir el nostre model alternatiu i realista d'Europa, deixant enrere fictícies il·lusions de tornar a esquemes que la història ha superat

Enric Ravello.

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top