dilluns, 26 d’octubre del 2015

L'EUROPA ALPINA CONTRA L'ARRIBADA DE "REFUGIATS".



Eleccions a Suïssa i Àustria. Enquestes i protestes a Alemanya.

L'Europa central marca una clara tendència política.

Els resultats electorals de les legislatives suïsses celebrades el passat 18 d'octubre, han donat una victòria històrica als nacionalistes anti-immigració del SVP-UDC (1) assoleix el 29,4% dels vots, augmenta 11 escons, aconseguint 65 a la Cambra nacional, xifra de diputats que cap partit suís havia aconseguit des que el 1919 es va introduir la representació proporcional en aquesta Cambra.

La clau d'aquest triomf la donava un dels seus dirigents, Toni Brunner, en una entrevista al diari suís Neue Zuercher Zeitung: "El Govern federal actua com si Suïssa tingués la política d'asil sota control. La gent s'ha adonat que això no és cert ", alhora que criticava la política de la UE en aquesta matèria; recordem que Suïssa no pertany a la UE i aquestes divergències l'allunyen encara més dels etno-suïcides de Brussel·les.

El SVP-UDC, va néixer el 1971 de la fusió de petits partits agrícoles, camperols i de petits propietaris, però va donar el salt qualitatiu entre 1999-2006 data en la que va arribar al 21% dels vots. El partit va surtir  a la primera plana de la premsa europea i mundial quan va proposar un referèndum per aturar la construcció de minarets a Suïssa -un exercici democràtic que no ha seguit cap altres París-, referèndum que es va celebrar el 2009 i en el qual la proposta del SVP-UDC va sortir guanyadora amb el 57,5% dels vots, des de llavors no poden construir més minarets en sòl helvètic.

Entre els diputats electes del SVP-UDC, es troba el seu actual president Toni Brunner i Magdalena Martullo-Blocher, filla del líder històric i home fort del partit Christoph Blocher, a la qual la premsa ja qualifica de "la Marine Le Pen suïssa".


Regionals a Àustria: el FPÖ trenca rècords.

Els resultats suïssos, venien a confirmar la tendència de les eleccions regionals al seu veí país alpí, Àustria. Si el 27 de setembre el FPÖ aconseguia un 30% (15% de fa 4 anys) a Alta Àustria, l'11 d'octubre assolia el 31% a la regió de Viena. Tots dos rècords històrics per a la formació social-nacionalista austríaca.

A la "vermella" Viena, el FPÖ aconsegueix el 53% de vot obrer, una tendència que es confirma a tot Europa, on les classes treballadores estan donant l'esquena a una esquerra multicultural, donant la seva confiança als partits que s'enfronten a la immigració i a la globalització neo-liberal. El SPO aconsegueix guanyar les eleccions a la regió vienesa (39%) sumant una gran quantitat de vots "immigrants nacionalitzats",

En conversa personal amb dirigents de l'FPÖ, aquests em van dir que la campanya electoral en aquesta ocasió se l'ha fet en gran mesura Govern austríac amb la seva actitud de portes obertes cap als "refugiats", una qüestió que es veu amb inquietud i rebuig per la gran part de l'opinió pública austríaca.



¿Alemanya pròxima estació?

Pocs dies després d'aquesta conversa amb el FPÖ, sortia de viatge professional cap a Colònia, en un vol amb escala a Frankfurt. Arribar a Alemanya en plena "crisi dels refugiats" és comprovar en primera persona les conseqüències del disbarat i el caos generat per la irresponsabilitat de la senyora Merkel.

L'ambient a les ciutats alemanyes es nota més tens i insegur. Amb el primer alemany que tinc una conversa -un vell amic amb el qual no parlo de política- em va afirmar que a Hamburg hi ha barris i zones plenes d'immigrants vagabundejant, que en els petits pobles propers a la ciutat-estat hanseàtica la situació és similar i que tot es deu a una incomprensible política d'Angela Merkel, "se suposa que els alemanys ho hem de pagar tot amb els nostres impostos", és la seva queixa, a continuació em diu que en les pròximes eleccions votarà a "un nou partit ", AFD -ell és tradicional votant de la CDU- i m'explica que hi ha una situació sociològica explosiva pel tema dels" refugiats ", que tard o d'hora explotarà amb una bona sorpresa a les urnes. Els seus comentaris coincideixen amb l'última enquesta publicada a Alemanya on l'AFE, oposada a l'arribada de pseduo-refugiats recull un 8% d'intenció de vots. Recordem que en l'últim Congrés de l'AFE, el "ala nacionalista" es va imposar al "ala liberal" el que va provocar el canvi en la direcció del partit.

Els 20.000 manifestants a Dresden contra la immigració i la islamització de la setmana passada, confirmen que a Alemanya sí que hi ha aquesta situació sociològica explosiva. És important assenyalar que la irrupció amb força d'un partit anti-immigració a Alemanya, seria d'importància vital per a un canvi global en la política europea i per a un important reforçament del moviment anti-immigració a tot el Continent.

 Enric Ravello.

Notes:
1. De la seva sigla en alemany: Scheweizerisch Volkspartei (SVP) o en francès: Union Démocratique du Centre (UDC)




Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top