diumenge, 14 de juliol del 2013

ELS PAGA-PENSIONS QUE NO HO EREN. FAL·LACIÈS SOBRE LA IMMIGRACIÒ

A la fi dels anys 90 va començar un procés de cap demogràfic a l'estat espanyol més greu encara a Catalunya sense precedents en la història. En pocs anys un 14% de població estrangera s'anava a assentar al territori espanyol, un tsunami migratori del qual les seves dramàtiques conseqüències encara no som plenament conscients.
El massiu desembarcament de milions de extraeuropeus tenia dues lectures, un demogràfica i una altra econòmica, venien a convertir-se en la mà d'obra barata de determinats sectors empresarials asocials i obsessionats en augmentar la seva cota de benefici. Com tot procés de d'aquest tipus hi havia una víctima clara: les classes mitjanes i populars, que veurien com els nous entraven en competència salarial amb ells, alhora que deterioraven el nivell de seguretat ciutadana i posaven en perill els comptes de l'estat del benestar. D'aquesta manera els promotors de l'operació de substitució demogràfica, és a dir, els grans empresaris, els polítics i la finança internacional, van llançar una enorme i hipnòtica campanya de propaganda perquè les víctimes del procés -convenientment anestesiades- acceptessin un procés que era nefast per a ells i per als seus (és a dir nostres) futures generacions.
Els ideòlegs de l'oligarquia dirigent van fonamentar aquesta campanya d'hipnosi col·lectiva en un argument tal fals com absurd: "els immigrants vénen a pagar-nos les pensions". Avui estem envaïts per ells, i les pensions no paren de retallar-se i reduir-se, la fal·làcia ha quedat manifesta, però els sinistres ideòlegs del sistema han tret un segon argument, una mena de vacuna perquè el virus de la seva mentida no s'estengui: l’antiracisme. Si algú óssa dir que els immigrants han portat problemes al mercat laboral, han col·lapsat el nostre sistema sanitari, han provocat problemes i inseguretat permanentment, i a més assenyali que allò que ens van dir sobre les pensions era una burla, llavors se li posa la mala fama de "racista", se li estigmatitza i se l'aparta del debat social, no vaja a ser "contagiós".
Diu el prestigiós economista Niño Becerra que la Història serà molt dura en jutjar les polítiques d'immigració espanyoles i catalanes durant els anys 90 i principis del 2000, per les greus conseqüències que han provocat. Esperem que així sigui, però que aviat puguem demanar comptes a qui ens va presentar com a salvadors de la nostra economia i paga-pensions dels nostres majors a un exèrcit d'explotats a major benefici del capitalisme neoliberal i del projecte ideològic de la finança apàtrida: la societat multiracial del caos i l'alienació dels pobles.

Enric Ravello


Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top