dimecres, 1 de maig del 2013

C´s MARKETING SENSE MISSATGE

 


Durant la setmana passada, el Parlament, va escenificar de nou diverses escenes dignes de les tragicomèdies de Eurípides, amb cor inclòs, però aquesta vegada sense final feliç del tot. En un nou acte d'aquesta permanent mascarada de submissió a les pretensions dels colons islamistes, el Parlament va rebutjar prohibir l'ús públic del burka, sens dubte aquesta és la part tràgica del nou acte. La còmica és que la moció presentada per prohibir l'ús d'aquesta polèmica peça anés per part de C´s, fent-ho amb un fonament jurídic que sabia era inviable que prosperés. Si C´s hagués volgut comptar amb el vot d'altres formacions -com per exemple el PSC- hi hagués fonamentant la seva moció en els mateixos paràmetres que va usar el PSC per aconseguir aquesta prohibició. Si C´s ho va fer apel·lant a una reforma de la Llei Orgànica de la Llibertat religiosa, és perquè només volia fer un gest a la galeria i presentar-se com l'única formació que defensa aquesta prohibició en el Parlament. Era un cop d'efecte propagandístic no una decisió política meditada i buscant l'interès comú.

L'endemà, va haver-hi un segon acte d'aquesta pesada tragicomèdia, quan el Parlament va rebutjar limitar l'accés d'immigrants il·legals a l'assistència sanitària gratuïta. De nou l'esmena havia estat proposada per C´s. I de nou, estem segurs, que la seva intenció era fer un altre gest a la galeria, però aquesta vegada ens va deixar encara més clar a quina galeria van dirigits els seus gestos. La moció presentada per C´s era pràcticament calcada que la que regia PxC al seu programa electoral. La similitud és tal que cal descartar qualsevol casualitat. 

La conclusió ve per si mateixa. C´s està “robant” temes i fins i tot propostes concretes a PxC, en una estratègia clara d'atreure al seu electorat. Amb aquesta estratègia C´s voldria augmentar el seu nombre de vots en les properes eleccions catalanes –que potser siguin abans del que tots pensem– i, sobretot, preparar-se per aconseguir una fort representació municipal i un fort teixit de regidors, vital per a la continuïtat a mitjà termini del seu partit, i del que ara manca. Els estrategues de C´s ho tenen clar: aquest teixit volen fer-ho a costa de PxC.
Ofensiva que PxC pot desactivar contestant sobre tres eixos concrets
 

1-Mantenir el missatge ferm i clar. Assenyalar la immigració com un procés de substitució demogràfica que afecta al present i sobretot al futur de Catalunya, i que amenaça amb provocar una inversió antropològica de la nostra població autòctona per immensos contingents de població vinguts del Tercer Món i diametralment aliens a la nostra cultura i la nostra forma de ser. Assenyalant com a fal·làcia infantil i estupidesa supina el terme integració, doncs -a més de ser una quimera irrealitzable- , suposa acceptar a aquests centenars de milers d'extraeuropeus a condició que es “integrin”, entenent-se per integrar-se que vesteixin més o menys a l'europea, ens llevin els nostres lloc de treball i arruïni el nostre Estat del benestar. Amb un 25% d'atur què significa això que vinguin immigrants a “integrar-se”? Quan 1 de cada 4 joves d'entre 15 i 29 anys que viuen a Catalunya és estranger no és hora de parlar d'integració sinó… de repatriació.
De la mateixa manera cal assenyalar a la immigració com una de les conseqüències de la mundialització i un element usat conscientment per rebaixar les condicions salarials i socials de les masses de treballadors catalans (i de tota Europa occidental). La “integració” tan volguda per C´s significa simplement admetre aquest joc i “integrar” aquests centenars de milers d'immigrants al nostre mercat laboral, a costa de minvar la nostra capacitat adquisitiva, augmentar l'índex d'atur i demolir el futur de protecció social que tants anys d'esforç i treball ens havia costat construir.
Sens dubte el tema del burka és important, però reduir a això el gravíssim problema de la immigració, és usar vel per tapar una problemàtica de transcendental importància.

2-Mantenir i augmentar el suport del vot identitari català i catalanista. Un espai al que C´s mai podrà accedir amb les seves constants posicions de lateralització i subordinació de la llengua catalana i les seves postures centralistes que li redueixen i delimiten clarament el seu espai electoral.
Per contra PxC sempre ha mantingut una clara defensa de la llengua i els drets històrics de Catalunya -com ha declarat en nombroses ocasions el propi
 Josep Anglada- lògica en un partit identitari català i que li permet créixer en un electorat vetat per a C´s, per demèrits propis

3- Suplir la falta de mitjans amb voluntat i treball. És curiós constatar que el suposat partit “rebel” gaudi d'un massiu suport mediàtic especialment de la premsa madrilenya i de diverses cadenes de televisió. Una dada més que confirma el que sempre hem afirmat, que C´s és només una pseudoalternativa construïda i controlada per la classe dirigent política-mediàtica amb intenció enganyosa, ja se sap perquè quan arribi el moment “tot canviï perquè tot segueixi igual”.
Aquest avantatge que la classe dirigent dóna a C´s ha de ser suplert amb treball diari al carrer, i també amb treball constant des dels nostres mitjans d'internet per assenyalar a C´s i dir allò de la famosa obra d'Hans Christian Andersen: “el príncep està nu”; “C´s és màrqueting buit, sense idees ni alternatives reals als seriosos i transcendents problemes als quals Catalunya s'enfrontarà en els proper anys”.
Enric Ravello


Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top