dijous, 22 de novembre del 2012

EL PROGRAMA DE C´s: GENS SOBRE LA CRISI i SUPORT A LA IMMIGRACIÓ.




C´s –el grafisme del qual recorda a alguna sèrie nord-americana– apareix en l'enquestes amb una intenció de vot superior a l'assolida en comicis anteriors. C´s és una formació que ha explicat des del seu naixement amb un tracte de favor de la gran premsa, sense la qual difícilment hagués aconseguit irrompre políticament. Diguem que aquesta complicitat mediàtica ha estat condició sine qua non per al seu ascens i, segurament també les enquestes publicades siguin un suport d'aquests mateixos mitjans periodístics perquè C´s reaparegui després del seu fracàs en les últimes eleccions municipals.
Després d'un intercanvi de missatges a la xarxa social twiter amb un dels seus membres, vaig acceptar llegir el seu programa. Haig de dir que em sembla un programa superficial, sense anàlisis profundes i sense solucions concretes. La gran part del text ho ocupa les ja sabudes posicions del partit sobre la qüestió de la independència/no independència, a més d'uns quants llocs comuns contra la corrupció, però sense proposar en cap cas mesurades polítiques ni judicials d'envergadura contra els implicats en la mateixa. Però, sens dubte, hi ha dos aspectes claus, dos aspectes determinants per al votant català i per a la nostra formació –Plataforma per Catalunya– sobre els quals no puc deixar de comentar les conclusions que deriven de la lectura del mateix.
En els punts dedicats a la crisi, C´s evita analitzar les causes profundes de la mateixa i per tant no és capaç de donar solucions de calat. Existeixen uns comentaris deslavatzats sobre la culpabilitat de el “nacionalisme” en la gènesi de la crisi, alguna cosa tan demagògic i fals com quan Mes diu que la culpa és “de Madrid”: la crisi actual és un fenomen profund, de caràcter estructural i de dimensió europea, que no es pot explicar amb aquests arguments de curt abast i de tint electoralista.
La crisi –alguna cosa que no assenyala C´s– és conseqüència del deute –de qüestionable legitimitat–, d'un model basat en l'economia especulativa i, molt especialment, en la desindustrialització que ha provocat que les nostres economies deixin de produir amb la lògica conseqüència de l'atur i l'empobriment. I el conjunt d'aquests factors els que defineixen un sistema: el neoliberalisme, que en el seu fracàs ha provocat aquesta situació actual.
C´s participa del paradigma ideològic neoliberal –i no només en el seu vector econòmic– i des del mateix mai es podran posar solucions reals que definitivament ens allunyen d'aquest cicle depressiu. El neoliberalisme ha provocat la crisi i per sortir d'ella cal trencar amb el mateix i proposar un sistema econòmic alternatiu. Catalunya i Europa deuen necessàriament recuperar polítiques aranzelàries per defensar-se de la invasió de productes arribats de Xina i de països del tercer món, fabricats amb dúmping social i ecològic.
Només una determinada política duanera que eviti aquest devessall serà la condició necessària perquè Catalunya i Europa puguin recuperar la seva capacitat de producció industrial. Perquè sense producció i reindustrialització mai hi haurà recuperació econòmica.
C´s assenyala la necessitat de defensa del sector agrícola català, la qual cosa és cert, però d'igual manera, no es podrà fer sense mesura de protecció a la nostra producció agro-pecuària. Per posar un exemple, si es permet que l'avellana turca entri en la UE a menor preu que l'avellana de Lleida, l'avellana de Lleida estarà condemnada a la desaparició.
Cap plantejament rupturista tampoc a l'hora d'assenyalar els culpables d'aquest desastre econòmic: banquers i polítics,
Tremendament negatiu ens sembla el posicionament de C´s en una qüestió tan clau com és el fenomen migratori i el procés de reversió demogràfica al que s'enfronta Catalunya i que amenaça amb canviar la nostra fisonomia europea per transformar-nos en una societat multicultural d'acord amb els principis mundialista que enarbora C´s.
En les antípodes de la nostra posicions identitàries, estan les afirmacions que es llegeixen al programa de C´s “la suma d'identitats constituirà més que clatell un avantatge”, hem vist que aquesta suma d'identitats no només és rebutjable sinó que no objectivament no es realitza i assistim a les societats multiculturals i multiconflictives on el nivell de enfrontament entre identitats diverses és latent i patent: la tensió permanent entre catalans i musulmans, xinesos i sud-americans és la prova del que diem.
Evidentment quan C´s diu que Catalunya som “tots” es refereix també és els immigrants extraeuropeus als quals decideixi la següent frase “la immigració ha facilitat el creixement econòmic” ocultant que només ha facilitat l'enriquiment de les patronals que les van usar com a mà d'obra barata i com a mecanisme de pressió laboral i salarial contra els treballadors autòctons, per no parlar del terrible impacte econòmic sobre la Seguretat Social, l'educació o les subvencions públiques. C´s afegeix al seu programa “cal facilitar la inserció social, laboral i empresarial de l'immigrant”, sorprenent i indignant afirmació quan l'atur entre les famílies catalanes és inassumible. És manifesta la insalvable distància entre aquesta postura de Cs i la que defensem en Plataforma per Catalunya des d'on demanem la repatriació d'immigrants il·legals, dels aturats de llarga durada, el tancament de fronteres a noves arribades i la prioritat absoluta i exclusiva de la nostra gent en treball, educació vivència i ajudes socials.
Per descomptat ni una sola paraula al programa de C´s sobre la competència deslleial que el comerç xinès i pakistanès exerceix contra l'autòcton, i ni una mesura en defensa d'aquesta i ni una sola proposta per promocionar la família i la natalitat catalana, en un moment en el qual ens juguem el futur demogràfic dels nostres.
Hem volgut escriure aquestes línies per posar negre sobre blanc les posicions de C´s i deixar clar als nostres lectors el que significa recolzar a C´s.

Enric Ravello i Barber
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top