divendres, 20 de març del 2020

CERVESES IRLANDESES.



La primera vegada que vaig anar a Irlanda va ser en l'estiu de 1984, vaig passar un mes a Dublín en el típic curs d'estiu, Bobby Sands havia mort fa tres anys i l'ambient estava molt polititzat, recordo que en els pubs hi havia guardioles per ajudar a l' IRA.

Vaig anar a molts pubs, encara era menor d'edat, però no hi havia massa problema en entrar, evitava els d'estudiants estrangers i anava als d'irlandesos per poder parlar amb la gent gran -d'una Irlanda encara pobre- sempre tan amables i comunicatius , la cervesa era un altre personatge dels que participava en aquelles converses.

Per aquell temps els pubs d'Irlanda tenien bàsicament tres tipus de cervesa: Guinness (stout), Smithwick's (ale) i Harp (lager), va ser llavors quan em vaig aficionar a la Guinness i em vaig enamorar de la Smithwick's, ocasionalment també es podia trobar Kilkenny (una “ale” que té un tractament de l'escuma diferent a la Smithwick's i semblant a la Guinness, per això cal esperar que "pugi") i Murphy's (red lager).

Els temps han canviat, al 2020 (i ja en anteriors viatges) és habitual veure més de 20 marques de cervesa a cada pub, fins i tot n'hi ha amb 50. La majoria de les "noves" incorporacions són “lagers” comercials de marques internacionals: Heineken, Carlsberg, Fosters, també està Carling, el primer “lager” anglès que vol competir amb aquestes marques, i han augmentat les signatura irlandeses de “red ale”, com Lamps, O'Hara i algunes altres, per a mi clarament inferiors a Kilkenny i Smithwick's. També es constata que les marques tradicionals com Guinness i Smithwick's ja no només fabriquen la seva cervesa tradicional, sinó que "amplien" la gamma per a ocupar més "quota de mercat", i així tenim la Guinness IPA i les Pale Ale i Blonde Ale de Smithwick's, totes molt inferiors al seu producte de tota la vida.
Personalment sóc un amante del “ale” (red ale si us plau, ni Pale ni Blonde) i m'agrada molt la stout. Així que les meves cerveses predilectes d'Irlanda són: la Kilkenny (smouth red ale) i la Smithwick's (red ale) sense poder dir quin és millor, i en tercer lloc la Guinnes.
Segueixo fidel als meus gust i enamoraments cervesers de la meva adolescència.

Sláite!
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top