dilluns, 8 d’agost del 2016

TERRORISME ISLÀMIC I CÒMPLICES NECESSARIS.



Aquesta setmana ha sortit publicada una notícia que sorprèn pocs: el 20% de la campanya de la candidata del Sistema a la Casa Blanca, Hilary Clinton, ha estat finançat per l'Aràbia Saudita. La col·laboració entre les elits americanes i les elits saudites és una cosa evident des de fa dècades. La campanya nord-americana també s'ha complicat quan el candidat antisistema ha acusat de Hillary de ser la creadora de l'ISIS. Hi ha demanat la intervenció d'informàtics russos per comprovar aquesta acusació a través dels seus correus electrònics.

Aquesta aliança dels Estats Units amb l'islamisme saudita i amb l'Estat d'Israel, han determinat la política a l'Orient Mitjà de la Casa Blanca, que s'ha caracteritzat per bombardejar i intentar enderrocar tots els règims nacionalistes de la zona -amb més o menys inspiració socialista- que eren precisament els que contenien a l'islamisme radical i la immigració massiva cap a Europa. Els casos són clars i flagrants: Saddam Hussein a l'Iraq, Gaddafi a Líbia i Assad a Síria, on només la intervenció russa ha evitat la catàstrofe. En aquest cas val la pena recordar que els EUA França i Regne Unit van començar bombardejant al règim d'Assad i armant l'oposició islamista, amb l'explícit suport de Mariano Rajoy, no ho oblidem.

Phillipe de Villiers, antic secretari d'Estat per a la Cultura durant el govern de Jacques Chirac i que va ser candidat a les eleccions presidencials franceses, confirma tot això en una recent i clarificadora entrevista a "L'Observateur du Maroc et d'Afrique", afegint que el més greu per a nosaltres és que els governs europeus han perdut tota sobirania per a convertir-se de fet en colònies dels Estats Units, seguint per tant l'absurda i nefasta política de la Casa Blanca a l'Orient Mitjà. Villiers advoca per trencar amb aquesta submissió, promoure una política d'aliances euro-russa i donar suport polític, diplomàtic i militar als règims que són aliats objectius en la lluita contra el caos i el terrorisme islamista, posant l'exemple de Síria.

En la seva entrevista Villiers respon amb noms propis a la pregunta sobre qui serien els responsables de l'onada d'atemptats a Europa, assenyalant al "pseudo-intel·lectual" Bernard Henry Lèvy i l'economista i escriptor, Jacques Attali, tots dos jueus-francesos, que eren i són fanàtics defensors de la política de "portes obertes" per a la immigració i ataquen constantment a França qualificant-la d'ignominiosa i donant així "justificació intel·lectual" als que l'ataquen.

El terrorisme islàmic és una realitat molt greu i condicionarà la situació política d'Europa en els anys vinents. Per això mateix cal analitzar-lo en profunditat i no caure en la fàcil manipulació de donar suport o pensar en aliances i sinergies amb els que precisament ho han provocat.

Enric Ravello Barber


Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top