dimarts, 14 de juny del 2016

ALGUNS COMENTARIS SOBRE LES ELECCIONS PRESIDENCIALS A ÀUSTRIA.



Article escrit dies després de les eleccions presidencials austríaques.


FPÖ es convertirà en un actor cada vegada més important en la política austríaca i europea.

Les eleccions presidencials austríaques van donar com a resultat un marge molt estret a favor del candidat ecologista, Alexander Van der Bellen que va guanyar 50,3% dels vots, contra el candidat nacionalista Norbert Hofer -candidat del nacionalista euroescèptic FPO- que va aconseguir un 49, 7%. No obstant això, la campanya electoral ens va donar a entendre que era molt més del que estava en joc per a "l’establiment" d'Àustria-i europeu-política: Van der Bellen, membre del Partit Verd (Die Grünen oo) a si mateix, amb el suport de l'ORF (Televisió d'Àustria), pels conservadors (OVP), per part dels socialdemòcrates (SPO), per part de la UE i de la premsa internacional ... de fet, va ser una lluita de tots contra Hofer. Així, el resultat hauria de ser més que molest per la política de super-elit, pels buròcrates de Brussel•les i de la "correcció política".

Àustria sempre ha estat un exemple del bon funcionament de la democràcia, però en aquestes eleccions  són moltes les veus que parlen de la manipulació de vots i resultats. De fet, ha aparegut en diversos mitjans de comunicació la notícia que en certa ciutat austríaca va votar 146% del cens  [i] , no és l'única irregularitat detectada en unes eleccions el resultat convertit en comptar el vot per correu. És curiós que cap govern occidental, ni la UE s'han referit a aquestes irregularitats provades, mentre que són tan escrupolosos amb les eleccions en països on la victòria electoral no coincideix amb els seus interessos geoestratègics: la Rússia de Putin per exemple. Aquestes actituds només serveixen per soscavar la credibilitat del govern austríac -igual que la UE i qüestionar el seu joc net en el seu propi país. Són els governs de la UE capaços de coses per evitar qualsevol triomf polític legítim dels seus adversaris?

Aquesta elecció tindrà un efecte immediat en tant la política austríaca i europea, en el qual el FPÖ es convertirà en un actor cada vegada més important.

A Àustria, la polarització de forces només beneficiarà al FPÖ. El nou president Van der Bellen ja ha demostrat el seu comportament antidemocràtic que indica que va a evitar de totes maneres un canceller de l'FPÖ, fins i tot si és el partit més votat [ii] ... i  ho serà sens dubte com diu l'enquesta. Si Van der Bellen es nega a nomenar Heinz-Christian Strache -el candidat- FPÖ a canceller d'Àustria, ho farà només és possible mitjançant el suport a una coalició de perdedors i també saltar-se els principis més elementals de l'acció democràtica.

D'altra banda, el FPÖ ha demostrat que segueix sent el partit nacionalista que pren el major percentatge de vots a Europa, i la que està molt a prop de prendre el govern de la seva nació. Així FPÖ està fent una feina important amb l'alemany AFD (Alternative für Deutschland): en primer lloc el suport a ella i ara la construcció d'aliances fortes. És probable que això permetrà que les dues parts per construir junts un fort nucli nacionalista i euroescèptic a Europa, i aquesta nova situació tindrà conseqüències polítiques i posicionament geopolític d'aquest sector polític.

Enric Ravello.


Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top