dissabte, 28 d’abril del 2012

ELS IDENTITARIS SERBIS SERAN EL PONT ENTRE LA UE I RÚSSIA

Sèrbia triarà entre el passat i el futur” amb aquestes paraules va voler assenyalar Alekandar Vucic, vicepresident dels nacionalistes del SNS (Partit del Progrés), la importància dels comicis legislatius i presidencials que se celebraran en l'Estat balcànic el proper 6 de maig. I a tenor dels sondejos de vots, Sèrbia té clara l'elecció i donaria la victòria en ambdues eleccions a la seva formació, el SNS, que aspira a fer de Sèrbia un país modern, eficaç, orgullós de la seua identitat, futur membre de la UE, i pont entre aquesta i Rússia.
Amb un 33,5% d'intenció de vot la coalició nacionalista i cívica encapçalada pel SNS se situa per sobre de la governamental del Partit Democràtic Serbi (SDS) que recull només el 28,3% de vots, mentre que una altra candidatura nacionalista, la del SRS (Partit Radical) contrària a l'entrada de Sèrbia en la UE es faria amb el 5,5% dels sufragis. En les eleccions presidencials el candidat nacionalista del SNS, Tomislav Nikolic, avantatja amb el seu 36,1% a l'actual president Boris Tadic amb el 35,7%.
EL SNS s'ha convertit en la força majoritària del nacionalisme serbi, des de la seua creació en 2008 com una escissió del SRS, partit del que va ser líder en absència de Vojislav Seselj. La qüestió principal que separa a ambdues formacions identitàries és l'entrada de Sèrbia en la Unió Europea, una questió pel que el SNS és favorable i al que s'oposa rotundament el SRS, que segueix considerant a la UE com un dels instigadors als atacs militars i unilaterals de l'OTAN contra Sèrbia.
No obstant això el SNS ha deixat clar que no va acceptar qualsevol condició per part de la UE, i ha manifestat el seu rotund rebuig a reconèixer la independència de Kosovo i la seua plausible incorporació a Albània. En aquest sentit, el SNS s'ha negat a considerar com a criminals de guerra als generals que van participar en la guerra contra Bòsnia i contra Kosovo –els exèrcits de la qual van comptar amb recolzament logístic i militar nord-americà–. Recentment una de les seues dirigents més destaques, Jorgovanka Tabakovic, es va referir a Ratko Mladic com “un soldat serbi d'honor que mereix ser reconegut com a heroi”. 
La política exterior del SNS ve definida per les declaracions del seu president Nikolic, en les quals afirma que “Sèrbia ha de tenir dues portes obertes una amb la UE i una altra amb Rússia”, posant-se com a objectiu el que el seu país es converteix en un pont que faciliti l'acostament entre ambdues. Nikolic també ha assegurat revisar les privatitzacions realitzades pel govern sortint deBoris Tadic i promet crear una administració àgil i efectiva basada en el model alemany.
Cal assenyalar que el SNS ha signat un estret acord de col·laboració amb el FPÖ austríac (similar al signat entre el FPÖ i Plataforma per Catalunya). El FPÖ recolza obertament aquesta política d'acostament entre la UE i Rússia; els seus eurodiputats Andreas Mölzer i Franz Obermayr s'han mostrat favorables a l'entrada de Sèrbia en la UE i han denunciat els injustificables obstacles al seu ingrés per part dels tecnòcrates de Brussel·les. Per la seua banda el president del FPÖ, HC Strache, ha manifestat freqüent i recentment el seu suport als serbis en la qüestió de Kosovo.

Enric Ravello.


                                                                  *    *    *    *

LOS IDENTITARIOS SERBIOS SERÁN EL PUENTE ENTRE LA UE Y RUSIA
Serbia elegirá entre el pasado y el futuro” con estas palabras quiso señalar Alekandar Vucic, vicepresidente de los nacionalistas del SNS (Partido del Progreso), la importancia de los comicios legislativos y presidenciales que se celebrarán en el Estado balcánico el próximo 6 de mayo. Y a tenor de los sondeos de votos, Serbia tiene clara la elección y daría la victoria en ambas elecciones a su formación, el SNS, que aspira a hacer de Serbia un país moderno, eficaz, orgulloso de su identidad, futuro miembro de La UE, y puente entre ésta y Rusia.
Con un 33,5% de intención de voto la coalición nacionalista y cívica encabezada por el SNS se sitúa por encima de la gubernamental del Partido Democrático Serbio (SDS) que recoge sólo el 28,3% de votos, mientas que otra candidatura nacionalista, la del SRS (Partido Radical) contraria a la entrada de Serbia en la UE se haría con el 5,5% de los sufragios. En las elecciones presidenciales el candidato nacionalista del SNS, Tomislav Nikolic, aventaja con su 36,1% al actual presidente Boris Tadic con el 35,7%.
El SNS se ha convertido en la fuerza mayoritaria del nacionalismo serbio, desde su creación en 2008 como una escisión del SRS, partido del que fue líder en ausencia de Vojislav Seselj.  La cuestión principal que separa a ambas formaciones identitarias es la entrada de Serbia en la Unión Europea, algo para lo que el SNS es favorable y a lo que se opone rotundamente el SRS, que sigue considerando a la UE como uno de los instigadores a los ataques militares y unilaterales de la OTAN contra Serbia.
Sin embargo el SNS ha dejado claro que no va aceptar cualquier condición por parte de La UE, y ha manifestado su rotundo rechazo a reconocer la independencia de Kosovo y su plausible incorporación a Albania. En este sentido, el SNS se ha negado a considerar como criminales de guerra a los generales que participaron en la guerra contra Bosnia y contra Kosovo –cuyos ejércitos contaron con apoyo logístico y militar norteamericano–. Recientemente una de sus dirigentes más destacas, Jorgovanka Tabakovic,  se refirió a Ratko Mladic como “un soldado serbio de honor que merece ser reconocido como héroe”. 
La política exterior del SNS viene definida por las declaraciones de su presidente Nikolic,  en las que afirma que “Serbia debe tener dos puertas abierta una con la UE y otra con Rusia”, poniéndose como objetivo el que su país se convierte en un puente que facilite el acercamiento entre ambas.  Nikolic también ha asegurado revisar las privatizaciones realizadas por el gobierno saliente  de Boris Tadic y promete crear una administración ágil y efectiva basada en el modelo alemán.
Hay que señalar que el SNS ha firmado un estrecho acuerdo de colaboración con el FPÖ austriaco (similar al firmado entre el FPÖ y Plataforma per Catalunya). El FPÖ apoya abiertamente esta política de acercamiento entre la UE y Rusia; sus eurodiputados Andreas Mölzer y Franz Obermayr se han mostrado favorables a la entrada de Serbia en la UE y han denunciado los injustificables obstáculos a su ingreso por parte de los tecnócratas de Bruselas. Por su parte el presidente del FPÖ, HC Strache, ha manifestado frecuente y recientemente su apoyo a los serbios en la cuestión de Kosovo.

Enric Ravello.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top