dimecres, 25 de maig del 2022

A LA VISITA DE GEERT WILDERS A BRUSSEL·LES.

 













Quan l'amenaça islamista condiciona vides.

Trànsit tallat als carrers propers al Parlament flamenc, impossibilitat d'utilitzar els garatges per precaucions davant d'un possible cotxe bomba. Entrada al Parlament flamenc controlada per la policia militar belga.

Així vam arribar a la conferència de premsa que a l'interior de l'edifici donaven conjuntament Filip Dewinter, del Vlaams Belang i vicepresident del Parlament flamenc i Geert Wilders, president del partit anti-islamització neerlandès PVV (Partit de la Llibertat), el segon més votat a les eleccions europees del 2009, i avui amb un 10,3% de vots i 17 diputats al Parlament de la Haia.

La conferència es desenvolupà en un temps limitat, ja que Wilders no podia estar més del temps assenyalat per la policia en una sala, una altra de les mesures per impedir atemptats contra la seva persona. La sala estava plena de periodistes, policies i alguns, no gaires, convidats, jo n'era un. 

 

En acabar, Wilders va haver de sortir a correcuita i envoltat per dos cordons policials de més de 20 agents pels passadissos del Parlament.

 

Filip Dewinter havia sol·licitat una visita amb Geert Widlers al barri de Molenbeek (Brussel·les) plaça forta de l'islamisme, per mostrar al polític neerlandès la situació en aquesta zona de la capital d'Europa. L'alcaldessa de Molenbeel, Catherine Moureaux, del Partit Socialista, va prohibir la visita.

Davant la prohibició Wilders i Dewinter van fer una conferència al centre de Brussel·les davant d'un gran nombre de periodistes. La zona era envoltada de cotxes de policia belga i neerlandesa, a més d'una gran quantitat de policia militar i secreta. El carrer és un lloc especialment perillós per prevenir un atemptat mortal.

 

Finalitzada la roda de premsa, Wilders s'encaminà al Parlament flamenc on es va dur a terme un esmorzar de treball. Erem molt pocs els convidats, i és aleshores quan van tenir l'oportunitat de fotografiar-nos i parlar-hi. La fotografia és a la terrassa del Parlament flamenc mentre alguns helicòpters sobrevolen l'edifici buscant possibles franctiradors islamistes que intentin disparar contra Wilders.

 

 

Durant el dinar compartim opinions. Wilders és un liberal, l'oposició radical del qual a l'islam l'ha portat a la seva situació política actual, des dels mateixos principis liberals –que continua mantenint- si bé va compartint progressivament el punt de vista nacionalista. Wilders està casat amb una dona hongaresa, per motius de seguretat el matrimoni només fa viatges a l'estranger a Hongria, on durant la seva estada la seguretat va a càrrec del Govern de Viktor Orbán. A Hongria la presència islamista és mínima i és allà on el matrimoni Wilders pot passar uns dies més tranquil. Als Països Baixos la seva vida està absolutament condicionada per les mesures de seguretat, de fet, el matrimoni ha renunciat a tenir fills per la possibilitat que pateixin atemptats mortals.

El dinar al Parlament arriba al final, Wilders té el temps comptat per poder menjar, després la policia l'ha de treure de l'edifici. No pot estar més temps, no parlar-ne més, ni compartir salutacions, en el moment que la policia ho indica, han de sortir en breus segons del local.

 

Wilders està amenaçat de mort pel Pakistan, les comunitats islamistes dels Països Baixos el tenen al número 1 dels seus objectius assassins.

El 1997 Filip Dewinter (VB) havia estat convidat a la televisió neerlandesa a participar en un debat sobre immigració, l'estudi va ser violentament atacat per grups d'extrema-esquerra que també van destrossar el cotxe oficial del parlamentari flamenc. L'endemà, un llavors famós periodista anomenat Pim Fortuny, assenyalava el perill de la situació als Països Baixos i la manca de llibertat d'expressió per l'acció de la ultraesquerra criminal. Els mitjans oficials i el Govern neerlandès van contestar l'article titllant-lo d'exageració i afirmant que als Països Baixos no hi havia cap possibilitat de violència política. El 2002, Pim Fortuny (cinquanta-quatre anys) ja convertit en el polític més famós del país va ser assassinat per sis trets, pocs dies abans de les eleccions generals que guanyaria, per "l'antifa" Volkert Van der Graaf, qui va declarar haver-ho fet per les "les seves opinions estigmatitzadores" sobre l'islam i per negar-li l'accés al poder polític. Van der Graaf ja està en llibertat i fent conferències públiques.

El 2004 moria assassinat de vuit trets i diverses punyalades a mans de l'islamista Mohammed Bouyen el director de cinema Theo Van Gogh (quaranta-set anys i nebot-besnet del famós pintor) el seu delicte: ser crític amb l'islamisme.

Dos morts per raons polítiques, l'Estat neerlandès va haver d'admetre el seu error absurd i la seva falta de visió, un govern que no pot permetre que hi hagi un tercer polític assassinat als Països Baixos, per això la seguretat de Geert Wilders és una qüestió d'estat i és un reflex de la violència i la intolerància islàmica que s'està expandint per tota Europa occidental.

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top