dilluns, 25 de setembre del 2017

PONTIDA 2017.Lega Nord va celebrar el passat cap de setmana del 16-17 de setembre, la seva reunió anual a Pontida (Lombardia), on va néixer la històrica Lliga Lombarda al segle XII per defensar la llibertat de les ciutats de la Llombardia enfront de l'Imperi Romà-Germànic.
Pontida és una de les dates més importants en el calendari "legista", un cap de setmana per fer comunitat i partit, en el qual estan representades totes les regions de Padània, i es conjuguen gastronomia popular, xerrades, conferències, i un excel·lent companyia entre companys que a vegades només té aquesta oportunitat anual per reunir-se.

La reunió de 2017 va començar la tarda del dissabte 16, amb un seguit de conferències organitzades pel Moviemto Giovanni Padani -les joventuts de la Lega Nord-en el qual en primer lloc va parlar Matteo Salvini sobre la pressió de l'Estat italià contra la Lega; a continuació, vaig exposar unes idees sobre la història de Catalunya i la situació política actual, a la taula presidència l'eurodiputat Lorenzo Fontana; posteriorment van intervenir els responsable locals del MGP. Després de la reunió diversos llocs regionals (Ligúria, Piemont, Llombardia, Vèneto) oferien els seus típics plats als assistents. Els joves padans van passar la nit en tendes de campanya a la muntanya, una forma de sentir la terra que estan defensant.

El matí del dia 17, després d'una visita històrica a Pontida, es va assistir als discursos dels líders de la Lega Nord, especialment el de Matteo Salvini, les perspectives per a les legislatives italianes són molt altes,  va parlar de llibertat dels pobles, i contra la islamització, la immigració i l'entrada de Turquia a la UE.

A la tarda, vaig tenir diverses reunions sempre organitzades pels amics del MGP-Varese, entre elles amb la periodista Chantal Fantuzzi del diari suís-italià “Ticino on line”, que em va entrevistar sobre la situació a Catalunya, amb Daniela Gulino i Andrea Mascetti, de la revista i associació cultural "Terra Insurbe", una autèntica joia del pensament etno-nacionalista, i amb Susanna Cecardi, alcaldessa de Cascina per la Lega Nord, la samarreta no podria ser més explícita "la immigració és una bogeria"
L'estada a Pontida ha servit per estrènyer els llaços entre SOM Catalans i la Lega Nord, els resultats es veuran en el pròxim futur.
Vull acabar agraint enormement a Davide Quadri i a tots els amics del MGP-Varese, el seu tracte, la seva hospitalitat, i la seva cordialitat. Inoblidables.

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top