dimarts, 22 de setembre del 2015

ELECCIONS GREGUES: DE LA BURLA DE TSIPRAS A LA CONSOLIDACIÓ D´ALBA DAURADA.



Les eleccions del passat diumenge 27 de setembre a Grècia, van ser una mica més que unes simples legislatives en un país de -fins ara- mitjana importància política.

Diumenge hi havia moltes coses en joc, d'aquí l'interès dels mitjans i la transcendencia dels resultats. En definitiva podem treure dues conclusions: la primera és que l'experiment de Syriza els ha sortit bé als poders internacionals; la segona és la consolidació en el centre de la realitat política grega d'AlbaDaurada, avui l'única oposició a la tirania de la banca.


Tsipras el candidat de la Troica.

En una al·lucinant estafa política Alexis Tsipras, que va guanyar les eleccions del passat mes de gener com "el candidat anti-Troica", les torni a guanyar al setembre, com el "candidat de Troica". Una burla sense precedents, o millor dit una operació ben realitzada pel mentor de Syriza, el milionari judeo-americà, Goerge Soros, i els seus titelles de l'anomenada "esquerra radical" (?), Que ara  imposen al poble grec unes retallades i unes mesures, encara més dures i "d’austericidi" que les que proposaven el corrupte partit de la dreta grega, Nova Democràcia al gener: curiositats d'un partit que en teoria es va fundar per "fer front a la Troica".

Amb aquesta victoria Syriza, no només aconsegueix l'aval per imposar dràstiques mesures econòmiques, sinó també per desenvolupar la resta del seu programa: obertura de portes a la immigració massiva i progressiva des-hel·lenització de Grècia.

Syriza, que torna a guanyar sense obtenir la majoria absoluta, repeteix soci de govern, el partit Grecs Independents, dirigit per Panos Camenos, un conservador, amb forts lligams amb la finança internacional. Camenos repetirà com Ministre de Defensa, recordem que en l'anterior legislatura, encara que breu, va tenir temps per fer que Grècia signés un acord militar preferent amb Israel.


Alba Daurada al centre de l'acció política.

Alba Daurada, es consolida no només com l'únicaformació nacionalista grega -després de la desaparició electoral de la més moderada LAOS- sinó com l'única oposició real i ferma als dictats dels poders internacionals. A més Alba Daurada, ofereix un programa econòmic sensat i concret, presentant un model de creixement del país, primera condició per aconseguir recuperar sobirania política.

AD puja del 6.28% i 17 diputats de gener al 6.99% i 18 diputats de setembre. Numèricament no és un gran avanç, però cal tenir molt present que la lógica d'aquest partit ésrealment diferent. No es tracta d'una simple "oficina electoral", en la qual l'objectiu és aconseguir alts percentatges de vot, però sense cap poder real d'influir en la realitat. Alba Daurada, ha estat capaç de crear un estructura econòmica, social i política, situar-se al centre de l'acció política i social grega, i des d'aquesta posició estar en condicions de canviar la realitat objectiva del país, quan arribi el momento crític. Alba Daurada és, en aquest sentit una avantguarda revolucionària, i per definició, amb capacitat de transformació real, molt més gran que partits amb percentatges de vot molt més gran però perifèrics a l'acció real i transformadora. 

El model d’Alba Daurada, hauria de ser una referència -per realista- dels nacionalistes europeus.

Enric Ravello.

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top