dimecres, 5 d’abril del 2017

PROBLEMES PER ALTERNATIVE FÜR DEUTSCHLAND (AfD)

AfD és la gran esperança del nacionalisme alemany, AfD podria i hauria de ser també una esperança per a tots els europeus que defensem la nostra identitat enfront el tsunami de la immigració, AfD ha estat l'única força política capaç d'oposar amb contundència i mobilitzar els alemanys contra la política suïcida d'Angela Merkel en immigració. AfD va millorar la seva línia política i a amb l'arribada de Frauke Petry a la presidència del partit. AfD va treure resultats excel·lents en diverses eleccions regionals alemanyes, AfD està trucant a la porta del Parlament nacional alemany, el que significaria un canvi en la correlació de forces no només a Alemanya sinó també a Europa. Les eleccions nacionals alemanyes seran el proper mes de setembre, fins fa poc totes les enquestes situabas a AfD amb un 11-13% de vots i diversos diputats; des de fa poques setmanes -i els seus pobres resultats a Saarland ho confirmen- AfD està perdent força; l'última enquesta li dóna el pitjor resultat fins ara, un 7%, només dos punts per dalt del necessari 5% per obtenir representació parlamentària.

Diverses han estat les causes d'aquesta baixada, que AfD encara està a temps de corregir, la premsa parla de disputes internes -un virus que sembla afectar més a cert sector polític-però nosaltres ens atrevim a assenyalar les que creiem de major contingut estratègic i tàctic.
-La seva postura sobre la UE i el €.
Per aconseguir un percentatge important de vots en unes eleccions nacionals alemanyes, no hi ha prou amb protestar contra la immigració i l'arribada de refugiats -protesta justa, lògica i conseqüentment cal presentar un projecte de futur per a Alemanya, un projecte d'on vol estar Alemanya en els propers anys. I AfD és ambigu en aquest tema. Avui Alemanya és la potència motor de la UE, el € és el marc reconvertit a escala europea, el mercat europeu, és no només el que permet a Alemanya vendre els seus productes a tot la UE sense barreres duaneres ni costos aranzelaris, és el que ha permès que Alemanya tornés a ser la gran potència continental, és el present i el futur de l'economia alemanya. Pretendre defensar la sortida d'Alemanya de la UE és un greu error estratègic, no definir quin ha de ser el paper d'Alemanya a Europa és una greu carestia en un programa electoral
Perquè en un altre ordre de coses, Alemanya i els alemanys -i encara que ningú ho digui en veu alta- Alemanya i els alemanys han invertit grans capitals a la zona de Polònia que era alemanya abans de 1945, i una cosa semblant val per als famosos Sudetes a la República txeca, recordem que els descendents dels alemanys expulsats d'aquesta regió tenen un pensar polític important de "lobby" a Alemanya. Alemanya estant a la UE està dominant el seu espai geo-polític natural, Alemanya a la UE està en sintonia amb Viena (el famós eix austro-alemany). AfD pretén que Alemanya  surti de la UE i blindi les seves fronteres amb Àustria, Polònia, República Txeca, Dinamarca o els Països Baixos? Sincerament no és realista, i menys encara que Angela Merkel és considerada a Alemanya -amb raó- com la persona més influent i poderosa d'Europa. Davant aquestes dues opcions, és clar quina és la que dóna més confiança i seguretat als alemanys.
Em permeto recordar el meu article sobre Greet Wilders i les eleccions neerlandeses. I afegir que des d'aquestes, el partit de Wilders ha perdut un escó en intenció de vot, escó que guanya un altre partit anti-immigració Fòrum voor Democratie sense obsessions anti-europees.

-El viatge a Rússia.
Rússia és un potencial aliat d'Europa, és positiu extendre llaços amb Moscou, les sancions a Rússia són injustes i més són una imposició americana que llasta la política europea i comercial de la UE ... però no es pot anar a Rússia a submisa processó, sinó tractant d'igual a igual. Es pot i s'ha d'anar a Rússia quan es té la capacitat d'influir a la UE per canviar la seva política cap a Moscou, es pot anar a Rússia per equilibrar el poder americà a Europa (com ho fa ara el FPÖ austríac) però no es pot anar a Rússia quan alhora no hi ha projecte europeu per a Alemanya o aquest projecte significa sortir de la UE i renunciar a tenir cap pes geopolític, perquè llavors es va a Rússia en situació d'inferioritat, i -per causes que no cal recordar - als alemanys no els agrada especialment aquesta perspectiva. Si a més la visita a Rússia inclou reunions amb polítics com Vladimir Zirinovsky, el resultat és encara pitjor .... Recordem que estem parlant d'Alemanya i de la sociologia de l'electorat alemany, al qual estem segurs que li va agradar molt més la reunió i Petry i HC Strache a la frontera alpina entre Àustria i Alemanya, que una visita a segon o tercer pla a Moscou.

Petry també s'ha mostrat favorable a Donald Trump, els gestos cap a Alemanya en els últims mesos no han estat precisament agradables. Tot és part del mateix error, Petry no ha de donar a entendre que cerca una Alemanya aïllada d'Europa i submisa abans Washington i Moscou ... si ho fa, Angela Merkel la destrossarà electoralment.


-La reunió de Coblença.
Un error tàctic de calaix. AfD és part del grup del Parlament europeu Europa de les Nacions i les Llibertats (ENL) amb el FN francès, el FPÖ austríac, el PVV neerlandès, la Lega Nord el Vlaams Belang i altres partit patriòtics anti-immigració.
ENL va decidir fer un gran acte a Coblença (Alemanya), però l’acte sens dubte ha danyat la imatge de AfD a Alemanya per dos motius principals:
--Per reforçar el missatge anti-euro i anti-UE que a Alemanya no deixa de ser pintoresc i contradictori.
--Però sobretot per la "posada en escena", reflexionem: L'acte va ser tancat amb un discurs de Marine Le Pen, la principal figura política d'ENL, la qual cosa sembla lògic ... però és problemàtic des d'una perspectiva alemanya. Si veiem les fotos de l'acte, els dos protagonistes destacats van ser Marine Le pen i Greet Wilders, deixant a Petry (AfD) en un segon o tercer pla (per cert el FPÖ va preveure i va evitar clarament aquesta situació, intel·ligentment HC Strache no va estar a Coblença ).

La líder d'un partit nacionalista alemany en segon pla ... en una reunió europea a Alemanya? A més flanquejant Marine Le Pen que no fa més que acusar Alemanya de ser la culpable (¿??) del mal funcionament de la UE. En segon pla també Espeto a un polític holandès: repetim ¡la presidenta d'un partit nacionalista alemany a Alemanya! Error sense precedents, quina falta de tacte polític! Com va a entendre l'electorat alemany que AfD és una alternativa a Angela Merkel, la "reina" d'Europa, apareixent com a teloners de polítics francesos i holandesos que a més no paren de criticar Alemanya? De vegades sorprèn que es puguin cometre aquest tipus d'errors.
Esperem amb totes les nostres forces que AfD rectifiqui en el necessari, desitgem que AfD aconsegueixi els millors resultats en les eleccions nacionals alemanyes i irrompi amb una forta presència al Bundestag. I augurem que tant AfD com la resta de partits patriotes entengui que no es pot fer política al segle XXI, pretenent ressuscitar marcs polítics que van deixar de ser eficients a mitjans del segle XX.





Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top