dijous, 11 d’agost del 2016

LA REALITAT SOBRE EL BREXIT. NO VA SER UNA VICTÒRIA "IDENTITÀRIA"



Vam ser dels primers a advertir que l'eufòria pels resultats del referèndum britànic de la UE, estaven poc fundades i que queia en una reacció simple, automàtica i poc reflexionada en celebrar com un triomf cosa que, enteníem, no era més que una maniobra del poder financer britànic. Pocs dies després del brexit vam publicar un article en aquest sentit. Ara podem afirmar que tot el que dèiem s'està confirmant, un cop l'eufòria que va desencadenar el brexit ha desaparegut.
Ja vam dir que l'establishment no era precisament contrari al brexit, com havien manifestat diversos dels seus  representants. És més recordem que la pròpia reina Isabel II -un personatge difícil de dissociar de la cúpula mundialista- "va filtrar" unes declaracions seves el dia abans de les eleccions en què es preguntava per què UK havia de seguir a la UE, declaracions que van determinar milers de vots de l'Anglaterra més tradicional. Ara és el prestigiós catedràtic d'economia, Nino Becerra, qui confirma tot això i parla del "brexit" com una pura obra de teatre orquestrada pels poders econòmics.
En el terreny polític, tots aquells que van veure a Nigel Farage -un home creat per la City- com una   referència "identitària" (¿?) Contra la UE, no han trigat a comprovar el que és en realitat aquesta titella del sistema . Dimitint als pocs dies de la direcció del seu partit i confiant en el Partit Conservador per a la tasca de treure al Regne Unit de la Unió Europea. Farage també ha estat molt clar en les seves declaracions: va arribar a la polçítica per destruir el BNP, quan aquest va a aconseguir el 6% dels vots. Una operació de la City contra els identitaris ... i molts han aplaudit els triomfs de Farage !!

 http://www.dailymail.co.uk/wires/pa/article-3736341/Nigel-Farage-I-destroyed-far-right-British-politics.html


Un altre punt que es va entendre i es va analitzar malament és que el "brexit, acabaria amb la immigració al Regne Unit". Res d'això, és més el que fa és empitjorar la situació, s'acaba amb la immigració europea, però augmenta la afroasiàtica de la Commonwealth, el que convertirà el Regne Unit en una societat cada vegada més multi-racial.
Una onada de "peticions de referèndum per sortir de la UE", va recórrer per uns dies a les adreces de diversos partits nacionalistes europeus, FN, PVV i Lega Nord, especialment. Avui Marine Le Pen, ja no sembla tan entusiasmada, els problemes dels francesos -terrorisme, immigració - ni tenen a veure amb Brussel·les i sí amb les gestions dels successius govern francesos. En aquest context centrar la seva campanya en un supòsit referèndum de resultat incert, seria perdre a la gran majoria dels seus votants, que ho són per la immigració i no per les seves postures sobre la UE. Al que cal afegir que estem ja en precampanya per a les presidencials de 2017 i la dreta farà servir la vella tàctica que va assenyalar Sarkozy, si el FN titubeja en immigració i islamització, "ens col·loquem a la seva dreta en aquests temes". Seria repetir els errors del passat. Partits amb postures molt més lògica i constructives com el FPÖ austríac ja ha dit que estan per la permanència -i la reforma de la UE- això sí, mentre no entri Turquia que seria el moment d’abandonar.


Enric Ravello Barber


Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top