dimarts, 6 de setembre del 2016

AFD: ÈXIT NACIONALISTA, FRACÀS IMMIGRACIONISTA.



Les eleccions del passat cap de setmana han deixat una clara lectura política: AfD es converteix en la segona força a Mecklenburg-Pomerània. El land d'origen d'Angela Merkel, on la humiliació del seu partit, el CDU, es fa doblement dura, per aquesta mateixa circumstància, i que a més confirma que la CDU segueix sense assentar-se en els länder de l'antiga RDA, on mai ha aconseguit que el seu discurs conservador-multicultural penetri.

AfD demostra, per contra, que és una força emergent i que es convertirà en el principal actor polític d'aquests Lander orientals. Al març d'aquest any, ja va aconseguir el 21,5% de vots a Saxònia-Anhalt; el 21% aconseguit a Mecklenburg-Pomerània reafirma aquesta tendència. És important destacar que a Mecklenburg-Pomerània, AfD ha aconseguit arrencar un molt important nombre de vots als neo-comunistes de Die Linke. Així són les coses, l'est d'Alemanya, es converteix en un territori on els socialdemòcrates de l'SPD i AfD lluitaran pels primers i segons llocs a cada Lander.
Les classes populars europees manifesten electoralment el seu rebuig a les polítiques pro-inmigracionista de la dreta liberal i de l'esquerra demagoga. Una realitat que es constata en cada cita electoral i que es confirma una vegada més a Mecklenburg-Pomerània, on una classe obrera amb fort component nacionalista ha votat així:

El 39% dels obrers ho han fet en clau nacionalista. Sent AfD el primer partit obrer amb un23%, als quals cal sumar el 6% que vota per l'altre partit nacionalista (NPD).
Percentatge idèntic al que trobem entre els aturats, dels quals un 39% també ha votat nacionalista: el 29% a AfD i 10% a l'NPD, partit que es va quedar en un 3%, no arribant al 5%, la mínima barrera necessària per accedir al parlament regional, del que es queda fora després de 15 anys; l'única nota negativa de la jornada electoral, però és evident que el vot nacionalista aquest cop s'ha concentrat a  AfD.

Però  AfD no només avança en els länder de l'Est, sempre més receptius als partits nacionalistes, sinó que és capaç d'aconseguir importants resultats i entrar amb força a Alemanya occidental, el 10% assolits a Renània-Palatinat i el 12.5% ​​de Baden -Würtemberg del passat mes de març, confirmen que AfD serà un fenomen polític nacional alemany. Les enquestes ja  donen un 10% per a les pròximes eleccions alemanyes, el que significaria tres coses realment transcendents: convertir-se en la tercera força política alemanya, i que per primera vegada des de 1945 un partit nacionalista sigui present al Bundestag.

Enric Ravello.

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top