dijous, 29 de març del 2012

UPyD Y C'S: L'ALTERNATIVA CONTROLADA

En els anys 70-80 i fins a principis dels 90, quan el continuo desgast dels grans partits oficials italians podia fer perillar l'hegemonia d'una classe policia inepta i decadent, el Partit Radical italià de Marco Panella i la seva posterior versió bufonesca amb Cicciolina al capdavant, van complir un rol molt clar: recollir el vot del descontentament, per reforçar el sistema polític vigent. La seva oposició no era més que aparent, i si ben el discurs que desenvolupaven es basava en una aparent protesta davant la situació ad hoc, la seva actuació objectiva era reforçar-la amb pactes puntuals que en definitiva, apuntalaven el permanent equilibri de poder entre la DC-PSI d'una banda i el PCI per l'altre. És la vella tàctica de la vàlvula d'escapa creada per ser controlada i neutralitzada. Al mateix temps, el Partit Radical, quintaesencia de la ideologia mundialista, completava la seva permofance, proposant sempre les lleis més “avançades” (?) en matèria d'avortament, drets homosexuals, liberalització de drogues o immigració.
Avui aquest mateix paper és el que realitza el UPyD de Rosa Díez, l'ex política del PSOE amb el qual va pactar amb tot el que es podia pactar- i que ara pretén presentar com a alternativa a una mica del que ella mateixa i el seu partit formen part. L'operació de UPyD va tenir el necessari suport de mitjans de comunicació “correctes”, especialment per part del diari El Mundo que va veure en aquest partit una opció d'incidir en l'escena política espanyola dins dels paràmetres del convencional i tolerable. La irrupció de UPyD en el panorama electoral espanyol –limitada però real- tranquil·litza als estats majors del PP i el PSOE que veuen així controlat el vot “rebel”. UPyD mai se sortirà dels marges de el “políticament correcte” i els podria servir com a “tap” davant la futura irrupció de formacions que sí suposarien una amenaça real per a la seva terminal partitocracia.

Des del punt de vista ideològic, UPyD és l'antítesi absoluta dels principis identitaris, assentant la seva ideologia en els principis universalistes, cosmopolites, i de ciutadania administrativa inspirats en els principis del jacobinisme francès del segle XVIII. Durant aquest any hagin estat en primera línies dels actes commemoratius de la “Pepa”, la Constitució de 1812 que va suposar l'estocada definitiva a l'Espanya foral basada en el respecte integrador de les diferents realitats que la componen. Des d'aquests paràmetres ideològics és lògic que les seves propostes se centrin obsessivament a perseguir tot el que soni a identitari, d'assenyalar amb el dit a les especificitats catalanes i basques (o a qualsevol altres que es posi per mitjà) i de reduir el concepte de “ser espanyol” a posseir un simple DNI en regla independentment de l'origen i la cultura del posseïdor d'aquest document.
A Catalunya hi ha una versió pròpia d'aquest partit, és el partit de de els Ciutadans (Cs) que encara que no hagi arribat a cap sinergia estratègica amb UPyD respon als mateixos principis i exerceix la mateixa funció política. Uns Ciutadans que es troben en la fase descendent del seu cicle polític, i que no són només un partit anticatalanistas, sinó que són un partit anticatalà. Sempre disposat a parlar contra Catalunya i contra el català, però que mai ha estat capaç de pronunciar ni una sola paraula –encara que fos castellà– contra la desindustrialització, contra la immigració o contra la construcció de mesquites en el nostre sòl.
En èpoques de crisis i de necessàries alternatives a una situació política a la deriven, és necessari assenyalar la veritable naturalesa d'aquestes formacions i insistir que l'única i veritable oposició són les formacions idenitaries i socials. 
 
Enric Ravello




UPyD Y C'S: LA ALTERNATIVA CONTROLADA

En los años 70-80 y hasta principios de los 90, cuando el continuo desgaste de los grandes partidos oficiales italianos podía hacer peligrar la hegemonía de una clase política inepta y decadente, el Partido Radical italiano de Marco Panella y su posterior versión bufonesca con Cicciolina a la cabeza, cumplieron un rol muy claro: recoger el voto del descontento, para reforzar el sistema político vigente. Su oposición no era más que aparente, y si bien el discurso que desarrollaban se basaba en una aparente protesta ante la situación ad hoc, su actuación objetiva era reforzarla con pactos puntuales que en definitiva, apuntalaban el permanente equilibrio de poder entre la DC-PSI por un lado y el PCI por el otro. Es la vieja táctica de la válvula de escape creada para ser controlada y neutralizada. Al mismo tiempo, el Partido Radical, quintaesencia de la ideología mundialista, completaba su permofance, proponiendo siempre las leyes más “avanzadas” (?) en materia de aborto, derechos homosexuales, liberalización de drogas blandas o inmigración.
Hoy ese mismo papel es el que realiza el UPyD de Rosa Díez, la ex política del PSOE con el que pactó con todo lo que se podía pactar- y que ahora pretende presentar como alternativa a algo de lo que ella misma y su partido forman parte. La operación de UPyD tuvo el necesario apoyo de medios de comunicación “correctos”, especialmente por parte del diario El Mundo que vio en este partido una opción de incidir en la escena política española dentro de los parámetros de lo convencional y tolerable. La irrupción de UPyD en el panorama electoral español –limitada pero real- tranquiliza a los estados mayores del PP y el PSOE que ven así controlado el voto “rebelde”. UPyD nunca se saldrá de los márgenes de lo “políticamente correcto” y les podría servir como “tapón” ante la futura irrupción de formaciones que sí supondrían una amenaza real para su terminal partitocracia.
Desde el punto de vista ideológico, UPyD es la antítesis absoluta de los principios identitarios, asentando su ideología en los principios universalistas, cosmopolitas, y de ciudadanía administrativa inspirados en los principios del jacobinismo francés del siglo XVIII. Durante este año hayan estado en primera líneas de los actos conmemorativos de la “Pepa”, la Constitución de 1812 que supuso la estocada definitiva a la España foral basada en el respeto integrador de las diferentes realidades que la componen. Desde estos parámetros ideológicos es lógico que sus propuestas se centren obsesivamente en perseguir todo lo que suene a identitario, de señalar con el dedo a las especificidades catalanas y vascas (o a cualquier otras que se ponga por medio) y de reducir el concepto de “ser español” a poseer un simple DNI en regla independientemente del origen y la cultura del poseedor de dicho documento.
En Cataluña hay una versión propia de este partido, es el partido de los Ciudadanos (Cs) que aunque no haya llegado a ninguna sinergia estratégica con UPyD responde a los mismos principios y ejerce la misma función política. Unos Ciudadanos que se no son sólo un partido anticatalanista, sino que son un partido anticatalán. Siempre dispuesto a hablar contra Cataluña y contra el catalán, pero que jamás ha sido capaz de pronunciar ni una sola palabra –aunque fuera castellano– contra la desindustrialización, contra la inmigración o contra la construcción de mezquitas en nuestro suelo.
En épocas de crisis y de necesarias alternativas a una situación política a la deriva, es necesario señalar la verdadera naturaleza de estas formaciones e insistir en que la única y verdadera oposición son las formaciones idenitarias y sociales. 
 
Enric Ravello.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top