dilluns, 8 d’agost de 2016

I UNIVERSITAT D´ESTIU DEL THINK-TANK EURHOPE.El darrer cap de setmana de juliol s'ha celebrat la primera trobada europea dels Lansquenets. Significativament ha tingut lloc a la Provença, magnífica zona, colonitzada per grecs, i que va ser cèltica i romana. Provença s'ha convertit recentment en un lloc de concentració de veritables immigrants -els anomenats pieds noirs-, i no d'invasors, de gent traïda pel seu govern que van sobreviure a la neteja ètnica dels algerians (en una nit, només a Orà, van ser degollats tres mil blancs desarmats), van ser transportats i descarregats en les costes franceses i espanyoles, on van començar a intentar reconstruir durament les seves vides en les ingrates metròpolis, sense el suport d'associacions de caritat, religioses o no religioses. Diguem que el negoci del tràfic d'home encara no s'havia instituït, i ajudar a la gent de la teva pròpia sang no era considerat políticament correcte.

A poca distància de l'aqüeducte d'estil romà que destaca en el paisatge en el qual, durant més de quatre dècades, s'han format noves generacions de francesos, hem donat vida a aquesta primera trobada.

Les procedències dels assistents representaven les diverses pàtries carnals europees, corsos, alsacians, italians, hongaresos, catalans, flamencs, bretons, espanyols, francesos, normands, alsacians i bretons. Via internet van participar grecs, noruecs i finlandesos.

L'objectiu principal d'aquest cap de setmana era entrar en sintonia i fer pinya. Raó per la qual es va deixar molt poc temps per xerrar. Hem realitzat dos breus documents en diverses llengües, el primer explica què són i com actuen els Lansquenets, i el segon parla de l'Europa que volem construir.

Durant el campament, s'han instituït les comissions de treball per evitar encavalcaments burocràtics. Està construcció una adreça web-propaganda, incentivar les relacions a Europa, fer la Revista EurHope, actuar de forma tan filosòfica com a existència, tant política com tècnica, amb instruments diversos.

També hem dissenyat un calendari per als cinc mesos vinents amb la cadència dels objectius acordats i en el qual es proposen dues trobades europees per a l'inici i els finals de novembre, a Atenes i a Barcelona.

Per cultivar l'esperit, activar els sentiments i consolidar la unió entre els participants, es van organitzar una sèrie de competicions en les quals els participants es dividien en equips en què la nacionalitat, la llengua, l'edat (de 13 a 75 anys) i els sexes estaven equilibradament compensats

L'elecció dels noms, els colors i els símbols d'aquests equips es va fer en referència als Herois epònims dels focs solsticials. Erik representava el Nord, blanc i amb el Cigne hiperbori; Sigfrid, l'Est, groc, amb l'Ós germànic; Ròmul, el Sud, vermell, amb el llop itàlic; Artur, l'Oest, blau, amb el Senglar cèltic, encara que el seu nom propi sigui avui dia el d'Ós.

Les competicions:
Van començar amb una excursió pels boscos propers en el qual cada equip havia de tornar amb una foto que representés el més fidelment possible l'animal-tòtem que portava a la samarreta.
Després de la soka-tira, va tenir lloc el torneig de rugbi-touch. Més tard una competició cultural amb preguntes sobre història, moviments nacional-revolucionaris, protohistòria, tradició, actualitat i curiositats. Es va continuar amb el concurs de polsos. No direm la classificació final però és oportú immortalitzar per als annals la victòria de Ròmul, l'equip vermell, que, per celebrar el seu triomf, el dissabte va oferir una copiosa "spaghettata" a mitjanit, acabant la mateixa entorn de la una de la matinada.

BALANÇ: per origen, participació i entusiasme, la primera trobada europea dels Lansquenets ha anat molt més enllà de les millors expectatives. Ha servit per fer conèixer-se entre ells a persones que ignoraven les seves recíproques existències i per aclarir moltes coses ben presents als organitzadors, però que corrien el risc de ser enteses confusament pels que no són al centre de l'espiral. També s'han aclarit les boires sobre la mentalitat requerida, que és essencial i impersonal, i requereix sobretot un descondicionament de totes les construccions polítiques, racionals, organitzatives i ideològiques que omplen els nostres caps i les nostres larves mentals remogudes per dia en la posada en escena orwel·liana.

Cadascú és en definitiva el fruit del seu ADN, del seu destí i de les seves experiències i, per tant, dels seus drames, de la seva èpica i de les seves tragèdies, raó per la qual aconseguir l'essencialitat impersonal i no egoística no és fàcil per a ningú.
No obstant això l'esperit de la trobada a Provença ens ha empès cap a l'objectiu, tots ho hem entès.

L'important és que ara cadascú trobi la concentració i la força per imposar-se una disciplina existencial que plegui sempre la seva bilis sobre la mateixa espina dorsal. En el futur serà necessari millorar: més mantinguda, més cohesió, més rapidesa d'execució dels treballs, menys tendència a comentar i criticar als altres, i molt més exigir-se a si mateix.

Realment aquests defectes s'han vist molt poc a Provença, però seria absurd ventar-se d'això, per contra cal tenir-los presents perquè en el futur no en quedi ni ombra. Auguro que qui hagi participat en aquesta experiència no entengui aquesta exhortació com una revolta cap als altres: en realitat només val qui busca i troba els defectes en si mateix.

Mireu dins i els trobareu. Trobeu-los, així ho fareu encara millor i ho farem juntament amb aquells que s'ofereixin per al despertar que ens ha de separar del que està assota i l'indiferenciat. I que impulsa a aixecar, per emulació, a tots els que el posseeixen.

La resta és tedi o simplement fals.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top