divendres, 5 de desembre del 2014

COL·LOQUI DE L'ASSOCIACIÓ VOORSPOST A EDEGEM (FLANDES)


El passat diumenge 30 de desembre va tenir lloc el Col·loqui anual de l'associació nacionalista pan-neerlandesa Voorspost a Edegem (Flandes).

Com és norma en aquests col·loquis, van participar persones i associacions nacionalist i identitàries de tot Europa.El col·loqui va començar amb una primera taula de debat, moderada per, Hilde de Lobel, dirigent del partit independentista flamenc Vlaams Belang, i en la qual van prendre la paraula el suec, Fredik Hagberg, de l'associació escandinava Nordisk Ungdom, i Enric Ravello, per part de SOM Catalans. 

Hagberg, va parlar de la situació de la minoria sami a Escandinàvia i dels problemes existents entre aquesta comunitat i la població escandinava, així com de la crisi de l'estat social a Suècia per l'impacte de la immigració massiva. Fredik Hagberg, va afirmar que el model d '"integració multicultural escandinau" ha fracassat totalment, i que cada vegada és més gran el suport dels partits que denuncien aquest model a Noruega, Suècia i Dinamarca.

Enric Ravello, va fer una exposició de la situació actual i les perspectives del procés d'independència de Catalunya, per passar a analitzar l'impacte econòmic, sociològic i identitari en la societat catalana. Ravello, també va fer una reflexió sobre la necessitat de formular una teoria en positiu, des dels nostres paràmetres ideològics, sobre la construcció d'Europa, que no s'ha de limitar a criticar els aspectes negatius de l'actual UE sinó ha de ser capaç d'elaborar propostes avantguardistes i rupturistes en clau europea. 

El cantoautor flamenc, Bart de Bard va amenitzar la tarda amb unes cançons plenes de reivindicació nacionalista i d'amor a la seva terra flamenca.

A la segona taula de debat van prendre la paraula el flamenc, Bert Deckers, director del lloc d'internet Rechts Actueel, a qui va definir com avantguardista dins del nacionalisme flamenc, tant per la seva qualitat tècnica com per les seves posicions contundents sobre els temes nacionals i socials, i el bretó Padrig Montauzier. Montauzier és un veterà i compromès militant del nacionalisme bretó, va ser membre del dissolt "Front d'Alliberament de Bretanya" i actualment dirigeix la revista War Raok, Montuzier va fer una crítica al jacobinisme així com al multiculturalisme que pretén influir en el nacionalisme bretó.

A continuació va pronunciar la seva conferència el professor croat, Tomislav Sunic, fent una detallada i elaborada crítica del multiculturalisme. Sunics, actualment professor universitari als Estats Units, va fugir en els anys 70 de la Iugoslàvia de Tito, va participar en l'alliberament del seu país: Croàcia, i va ser amic i col·laborador del primer president curta, Franko Tudjman. N’obstant això va criticar qualsevol sentiment d'hostilitat entre europeus, i ha afirmat que estar orgullós de participar al costat de serbis en la construcció d'una nova Europa social i identitària. El professor Sunic, va manifestar el seu desig de venir pròximament a Barcelona a donar una conferència sobre les similituts de Croàcia i Catalunya
 
L'acte el va tancar l'expresident de Voorspsot, Johan van Slambrouck, qui va fer un repàs a l'activitat de la seva organització en tot el territori neerlandès (Flandes i els Països Baixos) Slamboruck cedia el seu càrrec a Bart Vanpachtenbeke, que va donar les gràcies als conferenciants , obsequiant-los amb una bandera flamenca.

Enric Ravello Barber
Co-portaveu de SOM Catalans



Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 commentaires

Traductor / Translate

 
© Enric Ravello Barber
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top